Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Mark Wahlberg en Narcos-ster domineren Netflix met hitfilm

Netflix is een nieuwe wereldhit rijker. Shooter, een film uit 2007 met Mark Wahlberg en Michael Peña (Narcos: Mexico), is wereldwijd de best bekeken film op de streamingdienst. Waarom weet niemand, feit is dat het een heerlijke actiethriller is om te ontsnappen aan de hitte en ingewikkeld denkwerk.

Kun je er maandelijks nog zoveel nieuwe films en series uitgooien, oude klassiekers blijven soms gewoon het lekkerst om te kijken. Nou zouden we daarbij niet eens direct aan Shooter denken, maar daarin zijn we klaarblijkelijk uniek.

Shooter met Mark Wahlberg op Netflix

Sinds kort is Shooter weer op Netflix te zien, en dat maakt klaarblijkelijk wat los bij mensen. Net als wij vergeten waar deze film ook alweer over gaat? Hier de synopis. Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) is een ex-sluipschutter van het United States Marine Corps. Hij verliet het corps ooit nadat bij een missie zijn beste vriend om het leven kwam.

Later wordt hij benaderd door de FBI om te helpen een aanslag op de president te voorkomen, door de mogelijkheden van een potentiële sluipschutter te onderzoeken. Maar al snel blijkt dat hij erin geluisd is en hij zelf van de moordpoging wordt beschuldigd. Alle overheidsinstellingen zitten achter hem aan. Hij is dus genoodzaakt zijn militaire training te gebruiken, zodat gerechtigheid zal zegevieren. FBI-agent Nick Memphis wordt in Shooter gespeeld door Michael Peña, voor de Netflix-kijker het meest bekend als Kiki Camarena in Narcos Mexico.

Actiefilm na 16 jaar nog steeds een hit

Shooter mag dan 16 jaar oud zijn, de film is nog steeds een hit. Sinds de licentieaankoop van Netflix begin juni is de actiefilm langzaam naar boven geslopen, en inmiddels is het wereldwijd de best bekeken film op de streamindienst. Onder meer de nieuwe films A Beautiful Life en The Mother (met Jennifer Lopez) hebben het nakijken volgens filmdatawebsite Flixpatrol.

shooter, netflix, michael pena, narcos, mark wahlberg, best bekeken film, hit, juni 2023
Michael Peña en Mark Wahlberg in Shooter (Afbeelding: Paramount Pictures)

Dan nog de recensies, die je eigenlijk helemaal niet moet lezen voor een actiefilm als deze. Maar toch, wat zei bijvoorbeeld Rotten Tomatoes over de film met Mark Wahlberg en Michael Peña, in een tijd dat Netflix en Narcos nog helemaal geen gemeengoed waren? Welnu, er is nogal een verschil tussen de zure filmcritici en het publiek. Filmcritici geven de film slechts een score van 40%, terwijl het publiek gretig zijn popcorn verorbert met en een 80% score. IMDb geeft een 7,1 uit 10.

Shooter is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.