Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer zover: Bruce Willis knalt in trailer explosieve B-film Cosmic Sin

Bruce Willis is binnenkort te zien in Cosmic Sin, een epische science-fiction-film. Juich echter niet te vroeg, want de filmheld scoort weer met hetzelfde trucje.

Het lijkt niet zo goed te gaan met Bruce Willis. De 65-jarige filmheld werd onlangs nog met veel gedoe een apotheek uit gegooid. De Die Hard-acteur wilde naar verluidt geen mondkapje opzetten.

Gaat het wel goed met Bruce Willis?

Afgelopen week kwam hij opnieuw in het nieuws, nadat hij door rood reed en met hoog tempo een zeer drukke kruising overstak. Wat na de resulterende aanhouding opviel, was hoe warrig Willis was.

Volgens insiders, en nu begeven we ons in het roddelbladen-circuit, kan de beste man zich zelfs niks van het apotheek-incident herinneren. De acteur zou volgens hen regelmatig met geheugenverlies lijden, tot de grote zorgen van zijn omgeving.

Matige B-film na matige B-film

Goed, dat was weer het roddelblokje. We houden ons liever bezig met het genieten van zijn films, al maakt Bruce Willis het ons de afgelopen jaren niet makkelijk.

De acteur speelt de laatste tijd namelijk vooral in hele goedkope B-films. Actiethrillers die een mager vijfje scoren op IMDb en een bioscooprelease overslaan. Straight to DVD, maar dan digitaal. De titels zijn stuk voor stuk gemaakt door het productiebedrijf van Willis. Naar verluidt hoeft acteur steeds maar een paar dagen aanwezig te zijn om te filmen. Efficiënt cashen dus, maar inspirerend is anders.

Overigens lijkt Liam Neeson ook aan een vergelijkbaar hoofdstuk van zijn filmcarrière te zijn begonnen, zoals je hier kunt lezen. Maar goed, terug naar Willis. Soms weet hij, net zoals Nicolas Cage, een zo over-de-top bizar concept neer te zetten dat we de B-film in kwestie met alle liefde een kans geven. Absurditeit kan een hoop goed maken, zolang je als kijker maar weet waar je aan begint.

Cosmic Sin

Het nieuwste project van Bruce Willis lijkt precies in die categorie te vallen. Dan hebben we het over Cosmic Sin, een nieuw science-fiction-avontuur van Saban Films. Dit keer niet een kleinschaliger project van Willis zelf dus.

De film speelt zich af in het jaar 2524, vierhonderd jaar nadat de mens begon met het koloniseren van verre planeten. Het verhaal gaat over de gepensioneerde militaire generaal James Ford (Willis) die weer in actie moet komen nadat soldaten op een afgelegen planeet zijn aangevallen door een vijandige buitenaardse vloot.

De dreiging voor het menselijk ras escaleert al snel tot een onvermijdelijke interstellaire oorlog. Generaal Ford werkt samen met generaal Eron Ryle (Frank Grillo) en een team van elitesoldaten in een race om de aanstaande aanval te stoppen voordat het te laat is.

Oei!

Klinkt tof, maar verwacht geen Oscar-materiaal. De regisseur van Cosmic Sin is namelijk Edward Drake, die ook al met Bruce Willis de sci-fi-film Breach maakte. De IMDb-score van die film? Een zeer magere 3.7. Geen enkele film op zijn IMDb-profiel heeft een voldoende gescoord.

Oftewel, dit ruikt opnieuw naar een gevalletje goedkoop scoren met een afgegleden filmster. Of zijn we nu te cynisch? Oordeel zelf met de onderstaande trailer, of wacht tot 12 maart. Dan komt Cosmic Sin namelijk direct digitaal uit.

Bruce Willis Cosmic Sin trailer
🎇 (Afbeelding: Saban Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.