BMW onthult nieuw logo met minimalistisch en betekenisvol design

BMW heeft een nieuw logo onthuld, met een minimalistische update en een betekenisvolle transparante ring.

Het fundament van het logo van BMW werd gelegd in 1917 en heeft sindsdien een aantal keer een subtiele facelift gehad. Nu, in 2020, het jaar van de elektrische invasie, kondigt het het autobedrijf uit München voor het eerst in 23 jaar een nieuw beeldmerk aan.

Het nieuwe logo van BMW

Het nieuwe logo van BMW blijft vasthouden aan de basis, inclusief de kleuren van de staat Beieren. Het bedrijf heet tenslotte altijd nog Bayerische Motoren Werke en zal zijn afkomst nooit verloochenen. Waar het vorige beeldmerk zich kenmerkte door een zwarte ring met zilveren rand, 3D-effecten en lichteffecten, is het nieuwe logo minimalistisch en transparant.

bmw, nieuw logo, transparant, minimalistisch, design
Afbeelding: Bayerische Motoren Werke

Minimalistisch en transparant

De minimalistische en transparante look is een wereld van verschil met het klassieke embleem. En daar is goed over nagedacht. “Met het nieuwe BMW-logo willen we meer openheid en duidelijkheid uitstralen, aansluitend bij de nieuwe elektrische markt”, zegt Jens Thiemer, brandmanager van BMW. Ook wil de Duitse autobouwer met het nieuwe embleem een jonger publiek aan zich binden.

bmw, nieuw logo, minimalistisch, transparant
Het vorige logo naast het nieuwe | Afbeelding: Bayerische Motoren Werke

Voor het eerst te zien op de Concept i4

Het nieuwe logo van BMW is voor het eerst de zien op de Concept i4. Dit is de eerste elektrische middenklasser van het Duitse automerk. Het gaat nog om een concept, maar het studiemodel is uitgerust met een elektrische aandrijflijn van 530 pk, waardoor hij in 4 seconden optrekt tot de 100 kilometer per uur. De topsnelheid ligt volgens BMW boven de 200 kilometer per uur. De actieradius zou rond de 600 kilometer liggen.

Concept i4, bmw
Bayerische Motoren Werke

Meer over de geschiedenis van het logo lees je op het blog van het automerk.

👀 Check ook: Supreme en het sublieme verhaal achter de wereldberoemde huisstijl

Reageer op artikel:
BMW onthult nieuw logo met minimalistisch en betekenisvol design
Sluiten