Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nooit meer wegenbelasting met de goedkoopste Mercedes G-Klasse

Deze Mercedes G-Klasse is ideale occasion: ruim, stoer en uiterst capabel. Wel een tikkie onzuinig, maar daar tegenover staat dat je nooit meer wegenbelasting hoeft te betalen.

Mercedes trok vandaag het doek van de gloednieuwe G-Klasse en het daarbijbehorende topmodel: de Mercedes-AMG G 63. Prijzen zijn nog niet bekend, maar goedkoop zal-ie niet zijn. Het is niet voor niets dat overbetaalde voetballers er graag in pronken.

Occasion zonder wegenbelasting

Ook op de tweedehandsmarkt blijven de Geländewagens vrij kostbaar. Toch vonden wij op verkoopsite Gaspedaal.nl dit betaalbare exemplaar uit 1982. Dat zie je er overigens haast niet aan af, omdat het ontwerp van de Mercedes G-Klasse vrijwel hetzelfde is gebleven sinds hij in 1979 op de markt kwam.

Het gaat om een 280 GE-uitvoering en dankzij zijn leeftijd betaal je (net als deze budget-camper) geen wegenbelasting meer voor de flinke SUV, en dat scheelt flink in de maandelijkse kosten. Door zijn uitstoot en gewicht de rekening van de Belastingdienst geen pretje geweest.

Mercedes G-Klasse als die-hard offroader

De G-Wagon is met allerlei motoren geleverd: vier-, vijf-, zes-, acht- en zelfs twaalfcilinders. Onder de kap van deze occasion ligt een 2.7-liter zes-in-lijn benzinemotor die een bescheiden 150 pk en 226 Nm koppel produceert. Geen vermogen om stijl van achterover te slaan en toch slokt deze G-Wagon gemiddeld elke 5,7 kilometer een liter benzine op.

Deze Aston Martin-occasion kost zo weinig als een Volkswagen Polo

Desondanks zijn de prestaties van deze Mercedes G-Klasse indrukwekkend. De occasion is met zijn ouderwetse ladderchassis, sperdifferentiëlen en lage gearing namelijk heer en meester in dat waarvoor hij ontwikkeld is: offroaden.

Prijs van de tweedehands Geländewagen

Dat is, naast zijn inmiddels iconische looks, een van de redenen dat de capabele terreinwagen ook als occasion niet bepaald goedkoop is. Het model dat wij in dit artikel is met een prijskaartje van 14.999 euro opmerkelijk betaalbaar vergeleken met de andere exemplaren. Dat komt omdat het een uit Engeland geïmporteerd exemplaar is dat rechtsgestuurd is.

Voor linksgestuurde versies van de Mercedes G-Klasse betaal je in Nederland logischerwijs meer. Hetzelfde geldt voor nieuwere modellen, waarbij je ook nog eens wegenbelasting moet betalen. Wil je meer weten over de allernieuwste G-Klasse? Check dan de video hieronder die wij met onze Autovisie-collega’s maakten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.