Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze Aston Martin-occasion kost zo weinig als een Volkswagen Polo

Fake it till you make it. Met de goedkoopste Aston Martin-occasion van ons land oog je steenrijk, terwijl de tweedehands auto eigenlijk niet veel meer kost dan een doodgewone Volkswagen Polo.

Toegegeven, die auto’s zijn niet goed te vergelijken. De een is een brave, nieuwe hatchback met garantie, de ander is een bijna 24 jaar oude sportwagen met loeisterke V12 in de neus. Maar goed, ze zijn wel even duur.

Aston Martin DB7 Vantage-occasion uit Amerika

Het exemplaar in kwestie is een Aston Martin DB7 Vantage uit het jaar 2000. Zijn jeugd bracht hij door in het zonnige Los Angeles en pas later werd de Britse sportwagen als tweedehands auto geïmporteerd. Op de teller is een kleine 83.000 mijl af te lezen, wat zich vertaalt naar zo’n 133.000 kilometer.

Aston Martin DB7 Vantage occasion tweedehands auto Volkswagen Polo
De desbetreffende tweedehands auto in een vorig leven. (Afbeelding: AutoTrack / Auto Mooij Classics)

Het betreft een Vantage, wat inhoudt dat het de top of the range-uitvoering is. Deze Aston Martin-occasion huisvest dan ook een 5.9-liter V12 in plaats van de standaard 3.2-liter zes-in-lijn. De twaalfcilinder levert maar liefst 420 pk en 540 Nm koppel. Hoewel de sportwagen ook met een handgeschakelde versnellingsbak werd verkocht, is dit exemplaar voorzien van een automaat.

Goedkoper dan een Volkswagen Polo?

Dat heeft echter weinig invloed op het acceleratievermogen: 0 tot 100 kilometer per uur doet de Aston Martin nog altijd in 5 seconden en de topsnelheid bedraagt net geen 300 kilometer per uur. Tja, dat is wel even wat anders dan de sprinttijd van 10,8 seconden en topsnelheid van 187 kilometer per uur in de Volkswagen Polo.

De Aston Martin DB7 Vantage-occasion staat voor slechts 29.950 euro te koop. Als je een paar opties aanvinkt, is een simpele Volkswagen Polo duurder. Maak je echter geen illusies, op het gebied van betrouwbaarheid en onderhoudskosten liggen beide modellen mijlenver uit elkaar. Bij een geavanceerde sportwagen op leeftijd beginnen de kosten pas ná aanschaf.

Tweedehands auto nu minder last van afschrijving

Wel is het afschrijvingsmonster (dat bij de Aston Martin zijn werk al heeft gedaan) waarschijnlijk minder vriendelijk voor een gloednieuwe Volkswagen Polo. De Britse sportcoupé is dan ook net als dit tweedehandsje een mogelijk investeringsobject. Heb je liever een modernere Aston Martin? Check dan deze DB9.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.