Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 29 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

7 elektrische auto’s die in 2020 de automarkt gaan veranderen

In 2020 komt er een elektrische invasie op de automarkt. Nog meer dan de afgelopen jaren. 7 elektrische auto’s die de automarkt in 2020 gaan veranderen.

Elektrische auto’s in 2020

We kunnen we veronderstellen dat elektrisch rijden ‘booming’ was in 2019. Zo kondigden veel grote merken zoals MINI, Mustang, Porsche en Volvo nieuwe elektrische creaties aan, die in 2020 op de markt komen. 7 elektrische auto’s die in 2020 de automarkt gaan veranderen.

1. Porsche Taycan Turbo (S)

Het is misschien een inkoppertje, maar wij kunnen niet wachten tot de elektrische Porsche Taycan op de Nederlandse wegen te bezichtigen is. Deze krachtpatser heeft een prachtig design en is daarnaast ook nog eens vliegensvlug, aangezien de Turbo S binnen 2,8 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Het enige discutabele punt is de actieradius. Kan de Taycan de strijd aangaan met Tesla? Je leest het hier.

Porsche Taycan Turbo S
Photography: Christoph Bauer
Postproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com

2. Ford Mustang Mach-E

Het bedrijf dat ons het meest verbaasde met haar creatie was toch wel Ford met de elektrische Ford Mustang Mach-E. De elektrische auto heeft een herkenbaar Mustang design, een sterke actieradius tussen 450 en 600 kilometer en een knappe performance. De Mach-E snelt in 6 seconden naar de 100 kilometer per uur, iets wat ons een beetje tegenvalt. Wat dan weer meevalt is de richtprijs.

Ford Mustang Mach-E
Bron: Ford Mustang

3. MINI Cooper SE

Eindelijk, de eerste elektrische MINI Cooper, de MINI Cooper SE, komt in 2020 op de markt. Deze ‘elektrische go-kart’ moet toch wel het elektrische stadsicoon van 2020 gaan worden? Hij behoudt zijn stoere en speelse design, heeft een actieradius van 285 kilometer en trekt naar de 100 kilometer per uur binnen 7 seconden. Wij gaan deze elektrische auto in januari testen, dan weet je hoe hij rijdt. Meer lezen over de MINI Cooper SE doe je hier.

7 elektrische auto's die in 2020 de automarkt gaan veranderen
Bron: MINI

4. Mazda MX-30

Naast deze drie elektrische auto’s uit het wat duurdere segment komen er ook bolides op de markt die wat vriendelijker zijn voor de portemonnee. Bijvoorbeeld de Mazda MX-30. Deze elektrische auto heeft een bescheiden accupakket van 35,5 KWH wat uitkomt op een actieradius van 200 kilometer. Met de Japanse insteek dat je aan 48 kilometer per dag genoeg hebt, is dat een prima actieradius. Je rijdt er niet even mee naar Frankrijk, maar het kleinere accupakket doet wel wat met de prijs. Je betaalt namelijk ‘maar’ 30.000 euro voor de Mazda MX-30. Wellicht wordt dit een aantrekkelijke bolide voor de leasewereld. Meer lezen doe je hier.

7 elektrische auto's die in 2020 de automarkt gaan veranderen
Bron: Wheelsage/Porlamfer

5. Elektrische Volkswagen ID.3

Ook Volkswagen gaat in 2020 een gooi doen naar betaalbaar elektrisch rijden met de Volkswagen ID.3. Deze jongen is qua productiekosten 40 procent goedkoper dan de E-Golf die je op dit moment al kunt rijden. Dat komt door een nieuw platform waarmee Volkswagen haar elektrische auto’s op gaat bouwen. We moeten waarschijnlijk wachten tot de zomer van 2020, maar dan moet de betaalbare Volkswagen ID.3 verkrijgbaar zijn. Meer lezen doe je hier.

elektrische Volkswagen ID.3, goedkoper, e-golf
De Volkswagen ID.3

6. Audi E-Tron Sportback

Het is mooi om te zien dat er zoveel Europese automerken hoge ogen willen gooien in 2020. Zo gaat ook Audi een poging doen met de E-Tron Sportback. Deze sportieve elektrische SUV biedt stijl, ruimte en een unieke rijervaring aan haar gebruiker. Zo heeft de snelste ’55 Quattro’ versie een accupack van 86,5 KWH, wat resulteert in 285 pk, waarmee hij binnen ,5 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Actieradius: 445 kilometer. Deze stijlvolle SUV kan zomaar een grote speler worden in 2020, meer lezen doe je hier.

7 elektrische auto's die in 2020 de automarkt gaan veranderen
Bron: Audi

7. Volvo XC40 Recharge

Om de lijst af te sluiten komt ook Volvo eind 2020 met een elektrische auto op de markt. De volledig elektrische XC40 Recharge kan zomaar de verrassing van 2020 worden. De XC40 krijgt namelijk een accupakket van 78 KWH, waardoor de elektromotoren 402 pk leveren. Met deze XC40 kan je 400 kilometer rijden en zit je binnen de 5 seconden op de 100 kilometer per uur. Qua design is het gewoon een echte Volvo. Meer lezen over de Volvo XC40 Recharge doe je hier.

Volvo XC40 Recharge
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Ook in 2020 lees je op Manners weer alles over elektrische auto’s

Blijf ook in 2020 op de hoogte van de nieuwste elektrische auto’s, dikste occasions en ander auto nieuws. Hou deze pagina in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 elektrische auto’s die in 2020 de automarkt gaan veranderen
Sluiten