A. de Jong
A. de Jong Media 3 okt 2019

Top 5 beste en leukste voetbalpodcasts van Nederland

Tijdens de Eredivisie worden de meeste goals gemaakt van alle competities ter wereld, onze internationals spelen weer bij Europese topclubs, Oranje floreert. Het gaat lekker met het Nederlandse voetbal, dat je als nooit te voren kunt volgen via voetbal-podcasts. Een top 5, met de Pantelic Podcast als ‘meest vermakelijke’.

Top 5 voetbal-podcasts in Nederland

Het luisteren naar podcasts is een gezonde verslaving. Heerlijk om te combineren met beweging, zoals fietsen of lopen naar je werk. Voetballiefhebbers kunnen tegenwoordig hun hart ophalen, want de voetbalpodcasts schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelf luister ik ze bijna allemaal. Dit is mijn persoonlijke top 5. Tip: gebruik een podcast-app, die op iedere telefoon beschikbaar is.

Meest vermakelijke: Pantelic Podcast

In de Pantelic Podcast praten trouwe Ajax-supporter Arco Gnocchi en journalist Freek Jansen over voetbal zoals jij dat ook met je vrienden of collega’s doet. De wisselwerking tussen de bij tijd en wijlen fatalistische supporter en de goed ingevoerde journalist is aanstekelijk. Jansen is na jarenlang Voetbal International gediend te hebben sinds dit seizoen Ajax-watcher voor het Algemeen Dagblad. Objectief, wars van onbelangrijke randzaken, voorliefde voor alle cult binnen het voetbal. Arco is de welbespraakte host die de show met originele metaforen aan elkaar praat en dikwijls refereert naar zowel de donkergrijze dagen als het gouden verleden van Ajax. De 40 minuten durende podcast wordt afgesloten met de #grillburgerchallenge, waarmee luisteraars middels een onmogelijke voorspelling grillburgers kunnen winnen. Als je houdt van een unieke kijk op het spelletje, dan is dit een heerlijke voetbal-podcast. Als je een hekel hebt aan Ajax, dan niet. Abonneer je hier op de Pantelic Podcast.

Meest informerende: NOS Voetbalpodcast

Ook leuk, de NOS Voetbalpodcast. Host Arno Vermeulen bespreekt iedere maandag de Eredivisie met onder anderen Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff, Arman Avsaroglu en Jan Roelfs. Allemaal betweterige mannetjes die over elkaar heen buitelen in het spuwen van meningen. Die betweterige mannetjes zijn toevallig ook ervaren journalisten die de voetbalwereld van binnen en buiten kennen. In een half uur ben je volledig bij wat betreft de ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal. Ook rond interlands van het Nederlands Elftal verschijnt de NOS Voetbalpodcast. Goed geluid, prettige stemmen, interessante invalshoeken. Abonneer je hier.

beste voetbalpodcast, voetbal, podcasts, nederland

Meest frequente: FC Afkicken Podcast

De meest frequente voetbal-podcast is die van FC Afkicken, onderdeel van Fox Sports. Bijna iedere dag verschijnt er wel een nieuwe aflevering over uiteenlopende zaken in het voetbal. De ene keer een vooruitblik of nabeschouwing, de andere keer een specifiek onderwerp met een gast. Er wordt ook geïnterviewd. Een leuke en tijdloze aflevering om mee te beginnen is het interview met de talentvolle Maarten Paes, sinds dit seizoen eerste doelman van FC Utrecht. De olijke student is een atypisch figuur in het voetbal met een originele kijk op het wereldje. Abonneer je hier op de FC Afkicken Podcast.

Meest zure: Kick-off met Valentijn Driessen

Let wel, ik hou van zuur. Af en toe wil je als voetballiefhebber dat er even lekker met gestrekt been in wordt gegaan. Met alleen mooi-weer-voetballers win je geen wedstrijden. In deze voetbal-podcast van De Telegraaf geven Valentijn Driessen en Mike Verweij hun ongezouten mening over het Nederlandse voetbal en Ajax in het bijzonder. In de kritiek op de kritiek van Valentijn Driessen ga ik niet mee. Ik zou me pas zorgen maken als er géén kritische journalisten meer rondlopen in het voetbal. Abonneer je hier.

Meest overzichtelijke: AD Voetbalpodcast

In de AD-voetbalpodcast wordt iedere maandag de Eredivisie besproken aan de hand van vier stellingen. Het gilde aan vaste gasten bestaat uit AD-journalisten Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Daniel Dwarswaard en sinds dit jaar ook Freek Jansen. Maarten Wijffels kan zich heerlijk opwinden, Sjoerd Mossou heeft het niet op de VAR. Iedere aflevering leuke discussies en interessante achtergrondinformatie. Abonneer je hier.

🔊 Check hier 10 verrassende internationale podcasts die je waarschijnlijk nog niet kende

Reageer op artikel:
Top 5 beste en leukste voetbalpodcasts van Nederland
Sluiten