Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 3 apr 2020
Leestijd: 6 minuten

Eindeloos bingen: de 14 beste series op Netflix met lekker veel seizoenen

Heb je opeens zeeën aan vrije tijd, dan kun je daar heel veel mee doen. Bijvoorbeeld je huis opknappen, een instrument leren spelen, gaan schilderen of beginnen aan een studie. Of je kunt een glaasje fris inschenken en bakje chips pakken om vervolgens volle bak te gaan bingen. Die laatste optie klinkt wel heel aantrekkelijk en daarom hebben we het beste binge-materiaal op Netflix voor je geselecteerd

Als je toch de tijd hebt en nergens heen hoeft (of mag), dan is dit het ideale moment om in een serie met veel seizoenen te duiken. Die enorme berg aan afleveringen waar je vroeger enigszins tegenop keek, zijn nu precies wat je nodig hebt. Een langlopende serie waar jij je voorlopig lekker in vast kan buiten. Op Netflix zijn er meer dan genoeg te vinden.

De beste series op Netflix met veel seizoenen

Veel is natuurlijk een relatief begrip en we hanteren voor deze lijst dan ook geen keihard ondergrens. We zijn gewoon op zoek gegaan naar series die wij met veel plezier gekeken hebben en waar je gemakkelijk vele uren aan kwijt bent. En ze moeten uiteraard wel op Netflix te vinden zijn.

1. Breaking Bad

5 seizoenen

We beginnen natuurlijk met één van de beste series op Netflix. Breaking Bad is simpelweg briljant en daarom een must-see. Mocht je de tijd hebben, dan ben je als serie-liefhebber verplicht om deze serie (opnieuw) te gaan kijken.

2. Community

6 seizoenen

Sinds kort staat één van de betere, maar voor velen nog onbekende comedy series op Netflix. Community gaat over een een zeer diverse studiegroep op een community college. Samen proberen ze zich naar een diploma te worstelen en dat gaat gepaard met veel humor. Een unieke komedieserie die soms tegen het absurdistisch aan schuurt.

3. Peaky Blinders

5 seizoenen

Tommy Shelby en zijn bende draaien inmiddels ook al een tijdje mee. Hun strijd om Birmingham is inmiddels al vijf seizoenen bezig. Deze spannende misdaadserie is enorm meeslepend en daarom uitermate geschikt om te bingen. Zeker nu de productie van seizoen zes voorlopig stopgezet is, kun je net zo goed alles weer opnieuw gaan kijken.

4. Friends

10 seizoenen

Er komt maar geen einde aan de geruchten dat Friends van Netflix gaat verdwijnen, maar op het moment van schrijven staat de legendarische serie er nog gewoon op. Waarschijnlijk heb je alle afleveringen al tig keer gezien, dus waarom zou je nog een keer alles gaan kijken? Nou, gewoon omdat Friends briljant is.

5. Sons of Anarchy

7 seizoen

Toen het derde seizoen Sons of Anarchy verscheen was dit de beste bekeken serie van dat moment. Toch brak de serie hier nooit echt door. Zonde, want deze misdaadserie over een motorbende zit ijzersterk in elkaar. Perfect bingevoer als je veel tijd hebt in de aankomende periode, want ieder seizoen duurt minimaal tien uur.

6. How I Met Your Mother

9 seizoenen

Friends er helemaal doorheen gebinged en nog niet genoeg gelachen? Begin dan gewoon (opnieuw) aan How I Met Your Mother. Deze heerlijke komedie serie wist het negen seizoenen vol te houden en is, ondanks een belabberd einde, één van de meest vermakelijke series op Netflix. Of zoals Barney zou zeggen: “it’s Legen- wait for it…. Dairy! Legendary!”

7. House of Cards

6 seizoenen

Op 1 februari 2013 verscheen de allereerste Netflix Original en deze behoort nog steeds tot het beste wat de streamingdienst ooit gemaakt heeft. We hebben het dan natuurlijk over House of Cards. Het verhaal van Francis Underwood en zijn rooftocht richting het presidentschap is briljant. Het is dan ook eeuwig zonde dat deze must-see niet het einde heeft gekregen die het verdiende.

8. The Big Bang Theory

10 seizoenen

We hebben er lang op moeten wachten, maar in 2019 verscheen eindelijk The Big Bang Theory op Netflix. De langlopende serie over vier slimme nerds met beperkte sociale skills kijkt heerlijk weg en mag wat ons betreft in één adem genoemd worden met Friends en How I Met Your Mother.

9. Vikings

5 seizoenen

Zijn series als The Last Kingdom, Game of Thrones, Spartacus en The Witcher helemaal je ding? Dan moet je zeker Vikings een keer aanslingeren. Deze actievolle serie wordt gedreven door sterke karakters en zit vol plot twists. Sinds kort staan alle seizoenen op Netflix en de streamingdienst is inmiddels zelf bezig met een spin-off. Dit is dus hét moment om Vikings te gaan bingen.

10. Suits

9 seizoenen (waarvan 7 op Netflix)

Hoewel Netflix hier aardig achterloopt op Amerika, staan er toch gewoon al zeven seizoenen van deze populaire advocatenserie voor je klaar. Suits weet drama en komedie uitstekend met elkaar te combineren en is zo één van de meest populaire series van de laatste jaren geworden.

11. Better Call Saul

5 seizoenen

Je zou bijna vergeten dat deze Breaking Bad spin-off inmiddels al net zo lang loopt als de originele serie. Better Call Saul vertelt het levensverhaal van onze favoriete advocaat Saul Goodman en geeft fans precies wat ze willen. Dus mocht je na Breaking Bad nog tijd over hebben, ga dan lekker verder met Better Call Saul.

12. Homeland

8 seizoenen (waarvan 7 op Netflix)

Zoek je spanning, complottheorieën en kijk je met bovengemiddelde interesse naar de Amerikaanse oorlog tegen terrorisme? Vergeet dan alle bovenstaande series en ga Homeland kijken. Deze razend spannende serie laat je niet los en zo blijf je altijd hunkeren naar de volgende aflevering. Gelukkig staan er dus genoeg op Netflix

13. That ‘70s Show

8 seizoenen

Het is alweer bijna 22 jaar geleden dat de eerste aflevering van That ‘70s Show op de buis verscheen. Toch is de serie, omdat deze zich eind jaren ‘70 afspeelt, nog steeds prima te kijken. Niet heel gedateerd en bovenal nog steeds enorm vermakelijk.

14. Mad Men

7 seizoenen

Don Draper en zijn strijd om overeind te blijven in de reclamewereld van de jaren ‘60 wist het zeven seizoenen vol te houden. Die zijn allemaal te vinden op Netflix en nog steeds meer dan de moeite waard. Dus mocht je nog tijd over hebben, probeer dan ook zeker even deze fantastische serie met Jon Hamm in de hoofdrol

Netflix series die je snel kunt bingen

Zoek je juist niet naar een lange relatie, maar heb je zin in een kort avontuur? Check dan snel op Netflix deze acht spannende miniseries die in je in een weekend (of een dag als je fanatiek bent) kunt bingen. Alles op Netflix inmiddels al gezien? Probeer dan Amazon Prime Video. Deze streamingdienst is belachelijk goedkoop en staat vol met fantastisch originals.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.