Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 1 apr 2020
Leestijd: 9 minuten

Amazon Prime Video: 19 originals die je voor een prikkie kunt kijken

Amazon is nu officieel in Nederland en dat betekent vooral dat we nu nog goedkoper online kunnen winkel. Altijd goed, maar de winkelgigant heeft nog veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld hun streamingdienst Amazon Prime Video. Met hun enorme aanbod en eigen originals zijn ze een geduchte concurrent voor Netflix, Disney+ en Videoland. Zeker gezien de prijs. Je betaalt nu namelijk slechts 2,99 euro per maand.

Dat is in vergelijking met de voornaamste concurrenten (Netflix en Disney+) echt heel weinig. Je zou daardoor misschien denken dat het aanbod een stuk minder is, maar dan zit je er flink naast. Amazon Prime Video staat namelijk vol nieuwe films en series. Van klassiekers tot nieuwkomers die net uit de bioscoop komen rollen. Op dit gebied doet Amazon Prime zeker niet onder voor Netflix.

Klik hier voor het gehele aanbod.

De beste Originals van Amazon Prime Video

En hoe staat het dan met de eigen content? Net als Netflix heeft namelijk ook Amazon Prime Video haar eigen Originals. Dit zijn er misschien minder dan de grote concurrent heeft, maar het gaat niet alleen om kwantiteit. Kwaliteit is hoe je kijkers aan je bindt en dat hebben ze bij Amazon Prime Video goed begrepen. De streamingdienst staat inmiddels namelijk vol Originals die het kijken meer dan waard zijn. Dit zijn onze favorieten.

1. The Grand Tour

Aantal seizoenen: 4

Vijf jaar geleden lieten Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond Top Gear achter zich en begonnen ze aan een nieuw avontuur. Een bizar avontuur dat Amazon wel wilde sponsoren. Zo was The Grand Tour geboren en werd de droom van iedere Top Gear fan werkelijkheid. De dikste auto’s, heerlijke Britse humor, prachtige beelden en nog meer briljante specials. The Grand Tour is op alle fronten briljant en misschien wel het meest vermakelijke wat Amazon Prime Video te bieden heeft.

2. The Boys

Aantal seizoenen: 2

Als je fan bent van superhelden, dan heb je om deze reden een Disney+ abonnement. Maar ook op Amazon Prime Video ga je prima aan je trekken komen. Hier vinden we namelijk The Boys. Een superheldenserie die het iets anders aanpakt. In deze Original hebben de superhelden geen verantwoordelijkheidsgevoel en gedragen ze zich als eikels. Om ze tot de orde te roepen besluiten een aantal vigilante de strijd aan te gaan met de super eikels. En die strijd is harder dan je gewend bent.

3. Bosch

Aantal seizoenen: 5

Eén van de langslopende Amazon Prime Video Originals is Bosch. Een spannende en harde detectiveserie over een LAPD-rechercheur die van aanpakken houdt. Hij heeft voor zijn land gestreden tijdens de Golfoorlog en wil nu de straten van Los Angeles schoonvegen. Dit doet hij door de meest duistere moordzaken op zich te nemen en jacht te maken op de gevaarlijkste criminelen. Dit jaar verschijnt het zesde seizoen, dus je hebt nog genoeg om te bingen.

4. The Man In The High Castle

Aantal seizoenen: 4

We weten allemaal hoe de Tweede Wereldoorlog is afgelopen, maar wat als het Hitler wel gelukt was? Wat als hij Europa veroverd zou hebben en vervolgens de Atlantische Oceaan was overgestoken? Als we The Man In The High Castle moeten geloven zou Amerika dan in tweeën gesplitst zijn. Met aan de ene kant Nazi-Duitsland en aan de andere kant Japan. Hoe verschrikkelijk het is om in die wereld te leven, zie je in deze razend spannende serie.

5. Hunters

Aantal seizoenen: 1

We blijven na The Man In The High Castle nog even in bij het nazi thema, maar in deze Amazon Prime Original zijn de rollen omgekeerd. In Hunters volgen we namelijk een groep nazi-jagers. Onder leiding van Al Pacino openen zij de jacht op nazi’s die het Fourth Reich willen stichten. Dat de nazi’s weer aan de macht komen moet natuurlijk voorkomen worden en dat gaat gepaard met heel veel geweld en een flinke bak humor.

6. Tom Clancy’s Jack Ryan

Aantal seizoenen: 2

Ben je op zoek naar een spannende no-nonsens actieserie? Dan ben je bij Tom Clancy’s Jack Ryan aan het juiste adres. In deze Amazon Prime Original volgen we namelijk Jack Ryan. Een CIA-agent die voor de veiligheid van zijn land jaagt op terroristen. Ditmaal komt de dreiging uit Venezuela en zijn er ook nucleaire wapens in het spel. Kortom, alle ingrediënten voor een hele vermakelijke spionageserie.

7. Informer

Aantal seizoenen: 4

We blijven even in de terroristische hoek, maar gaan daarvoor wel naar Engeland. Informer speelt zich namelijk af in London. Hier volgen we een agent van de terrorismebestrijding. Samen met zijn collega dwingt hij een Pakistaanse man om undercover te gaan en ontdekt zo een terroristisch netwerk. Ondertussen moet hij zijn eigen verleden geheim zien te houden en worden de politieke spelletjes steeds lastiger.

8. ZeroZeroZero

Aantal seizoenen: 1

Series over cocaïnehandel zijn er in overvloed, maar ZeroZeroZero pakt het net even anders aan. Deze Amazon Prime Original volgt namelijk letterlijk de route van een cocaïnezending. De aankoop, het verpakken, de reis en uiteindelijke de levering. En dat alles zit verpakt in een spannende serie die draait om de eeuwige machtsstrijd in deze duistere onderwereld. Zeker de moeite waard als je Narcos met veel plezier gekeken hebt.

9. The Tick

Aantal seizoenen: 2

Naast The Boys heeft Amazon Prime Video nog een opmerkelijke superhelden serie. In The Tick volgen we namelijk de gelijknamige held van het verhaal. Hij moet het opnemen tegen The Terror, maar deze bad guy kan hij niet alleen verslaan. Daarom roept hij de hulp in van een accountant genaamd Arthur. Zo ontstaat het meest ongewone superhelden-duo ooit, met als resultaat een zeer vermakelijke serie vol humor.

10. Sneaky Pete

Aantal seizoenen: 3

Om te ontsnappen aan zijn verleden besluit de net uit de gevangenis vrijgelaten Marius om de identiteit van zijn celgenoot aan te nemen. Een briljant idee, waar het niet dat zijn nieuwe bestaan minstens net zo gevaarlijks is als het leven dat hij probeert te ontvluchten. Wat begint als een slimme truc blijkt al snel een keuze die hij mogelijk met zijn leven moet bekopen.

11. Star Trek: Picard

Aantal seizoenen: 1

Patrick Stewart is in de Amazon Prime Video Original terug in zijn bekendste rol, die van Jean-Luc Picard. Star Trek: Picard speelt zich af twintig jaar na de vernietiging van de planeet Romulus. Jean-Luc is eigenlijk met pensioen, maar besluit toch de handschoen weer op te pakken om de Romulanen nog een laatste keer te helpen.

12. A Very English Scandal

Aantal seizoenen: 1

We gaan terug naar het Engeland van de jaren ‘60. Een tijd waarin homoseksualiteit gewoon is toegestaan, maar toch niet iedereen daar voor uit durft te komen. Zo ook leider van de liberale partij Jeremy Thorpe. Hij doet alles om zijn geaardheid geheim te houden. Hij overweegt zelfs om zijn minaar voorgoed te laten verdwijnen. Een heerlijke Britse miniserie met Hugh Grant en Ben Whishaw.

13. Homecoming

Aantal seizoenen: 1

Amazon heeft om Prime Video op de kaart te zetten een aantal grote namen binnengehaald, waaronder ook Julia Roberts. In Homecoming speelt ze een serveerster die in het verleden een maatschappelijk werker was bij een instelling, genaamd Homecoming, die soldaten helpt terug te keren binnen de maatschappij. Ondanks dat ze daar al vier jaar weg is, staat opeens het Ministerie van Defensie bij haar op de stoep. Blijkbaar was Homecoming niet het soort bedrijf dat ze dacht dat het was.

14. Undone

Aantal seizoenen: 1

Na een bijna dodelijk auto-ongeluk ontdekt Alma dat ze opeens een speciale gave heeft. Ze kan namelijk door de tijd reizen. Gaandeweg leert ze deze krachten te beheren en is ze in staat om steeds verder terug te gaan. Hierdoor kan ze steeds dichterbij de dood van haar vader komen en zo ontdekken hoe hij om het leven gekomen is.

15. Fleabag

Aantal seizoenen: 2

Net als Netflix werkt ook Amazon Prime Video samen met de BBC. Uit die samenwerking is ook in van de meest bekroonde Amazon Originals gekomen, namelijk Fleabag. Een hilarische serie over een jonge vrouw die haar verdriet op alle mogelijk manieren probeert te vergeten. Britse droge humor van hoog niveau, maar wel met een diepere laag.

16. The Marvelous Mrs. Maisel

Aantal seizoenen: 3

Miriam Maisel heeft alles wat ze zich maar kan wensen. Ze woont aan de Upper West Side (Manhattan) met haar perfecte echtgenoot en prachtige kinderen. Maar dan dondert alles in elkaar. Ze moet helemaal opnieuw beginnen en ontdekt zo dat ze talent heeft voor komedie.

17. Goliath

Aantal seizoenen: 3

Billy Bob Thornton speelt in Goliath een aan lager wal geraakt advocaat genaamd Billy McBride. Nu zit hij vooral aan de bar en probeert hij zijn verleden te vergeten. Tot hij wordt ingeschakeld door een vrouw die een rechtszaak aan wil spannen tegen het advocatenkantoor waar Billy de mede-oprichter van is. Al snel blijkt dat de plek waar zijn carrière echt begon duistere geheimen heeft.

18. Hanna

Aantal seizoenen: 1

Een zwangere vrouw rekruteren om vervolgens haar dochter Hanna door middel van DNA verbeteringen te veranderen in een supersoldaat. CIA-agent Erik Heller moest het doen, maar werd uiteindelijk verliefd op de vrouw. Wanneer het project gestopt wordt, besluit hij om haar dochter te redden. Samen vluchten ze naar Polen, maar ook daar weet de CIA haar te vinden en zo begint een razend spannende klopjacht.

19. Carnival Row

Aantal seizoenen: 1

Benieuwd wat Orlando Bloom tegenwoordig doet? Die schittert samen met Cara Delevingne in de fantasy-noire serie Carnival Row. Een serie over immigratie, maar iets anders dan je gewend bent. De neo-victoriaanse stad waarin Carnival Row zich afspeelt wordt namelijk overspoeld door mythische wezens die hun door oorlog verscheurde vaderland zijn ontvlucht.

Amazon Prime Video vs. Netflix

Zeker gezien de lage prijs van Amazon Prime Video heeft Netflix er een geduchte concurrent bijgekregen. Voor slechts 2,99 euro per maand krijg je toegang tot alle bovenstaande Amazon Originals en nog veel meer. Benieuwd naar het gehele aanbod? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video: 19 originals die je voor een prikkie kunt kijken
Sluiten