Dennis Mons
Dennis Mons Disney+ 2 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

De beste series op Disney+ in augustus: veel Marvel en Star Wars

Streamingdiensten zijn ook in de zomer aan het knallen. Netflix brengt talloze fantastische films en series uit, maar ook Disney+ zit niet stil. Vooral Star Wars en Marvel krijgen indrukwekkende releases in augustus.

Disney+ heeft inmiddels een indrukwekkende catalogus met unieke content. Zo bracht de dienst onlangs de serie Light & Magic uit, waarin we een kijkje konden nemen in de start van een van de grootste én beste special effects-studio’s ooit. En die mensen zijn nog steeds hard aan het werk aan enkele van deze films en series. Het is een absolute aanrader voor mensen die houden van de techniek van special effects.

Nieuw op Disney+ in augustus 2022

De hoeveelheid nieuwe series in augustus 2022 schiet ook door het dak. Het is lastig om allemaal bij te houden, dus wij hebben ze even op een rij gezet.

Disney+
Keuze te over deze maand (Afbeelding: Disney)

She-Hulk: Attorney at Law

Het personage She-Hulk is een van de meest aansprekende vrouwelijke superhelden voor kids. Niet alleen voor mannelijke tieners (want, you know), maar ook voor jonge meiden. Ze is het toonbeeld van een sterke vrouw.

Niets is minder waar (in eerste instantie), want Jennifer Walters (gespeeld door Tatiana Maslany) is een dertiger én single en weet ook even niet wat ze met haar leven aan moet.

Dankzij Bruce Banner (Mark Ruffalo) verandert ze in een vrouwelijk Hulk. En ze heeft de hulp van Hulk wel flink nodig om te dealen met het feit dat ze ineens een groen ‘monster’ is.

She-Hulk is vanaf 17 augustus 2022 te streamen op Disney+.

Andor (Star Wars-serie)

Weten jullie nog het moment in Rogue: A Star Wars Story dat Cassian Andor zei dat hij ‘vele slechte dingen’ heeft gedaan? Daar komen we nu dus achter in de serie Andor op Disney+. Cassian schittert wederom in deze rol, en we weten dat vanwege het feit dat we al wat afleveringen hebben gezien. Even wachten dus op onze recensie. Het verhaal speelt zich in ieder geval af voor Rogue One en dus ook voor A New Hope. Check ook de zeven belangrijkste feiten over Andor.

Andor is vanaf 31 augustus te streamen op Disney+.

I am Groot

Liefst zouden we deze alinea schrijven in ‘groot’. I, am Groot. I’m Groot, Groot. I… am Groot. Hoe dan ook is deze baby-Groot een van de schattigste personages op Disney+ en komt de peuterboom steeds in de problemen in deze toffe animatieserie. Hopelijk is de muziek weer ‘spot on’, zoals in Guardians of the Galaxy.

I am Groot is vanaf 10 augustus 2022 te streamen op Disney+.

Prey (film)

Als je dacht dat zeven films over Predator genoeg waren, dan had je het mis. Er komt wederom een Predator-film uit, en nu dus op Disney+. Het verhaal speelt zich 300 jaar vóór de film met Arnold Schwarzenegger af en een Predator duikt op in een Comanche-stam in Amerika. De vrouwelijke jager Naru probeert haar volk te beschermen tegen dit buitenaardse roofdier (feitelijk ook een jager, maar soit).

Prey is vanaf 5 augustus 2022 te streamen op Disney+.

LEGO Star Wars Summer Vacation

Disney+ gunt de personages in Star Wars ook een vakantie. Voormalig Stormtrooper Finn organiseert dan ook een Galactische Cruise naar Halcyon. Finn verdwaalt (natuurlijk) en komt drie Force ghosts tegen: Obi-Wan, Anakin en Leia. Hopelijk helpen zij hem op weg. We gaan het zien. Een van de series om kinderen te enthousiasmeren voor Star Wars (en er zelf stiekem ook van geniet).

LEGO Star Wars Summer Vacation is vanaf 5 augustus te streamen op Disney+

Nieuwe documentaires op Disney+

Maar dat zijn niet de enige nieuwe shows Disney+ in augustus 2022. Ook deze vier series en docu’s zijn het kijken waard:

Code Black Seizoen 1-3 (3 augustus)
Wu-Tang: An American Saga Seizoen 2 (3 augustus)
De Beentjes van Sint Hildegard (3 augustus)
Europe’s Hidden Wonders Seizoen 1 (17 augustus)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.