Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Kruidvat stunt met elektrische fiets, maar wat krijg je voor je geld?

Na Lidl en Aldi komt ook Kruidvat met een goedkope en op het oog degelijke elektrische fiets. De zogeheten E-bike Formula 13.8AH Tourfiets koop je nu met fikse korting.

Even een disclaimer. Er zit nogal een verschil tussen een elektrische fiets van een budgetketen als Kruidvat of Aldi en een e-bike uit het A-segment, zoals de Kalkhoff Endeavour 3.B Move. Onderdelen laten wat sneller los, de accu’s zijn doorgaans wat minder en het comfortniveau kan verschillen. Neemt niet weg dat een budgetmodel zich prima leent als instapmodel. Vooral als je de tweewieler goed onderhoudt en hem aanschaft voor sporadisch gebruik.

Goedkope e-bike bij Kruidvat

Bij Kruidvat koop je met korting nu dus de E-bike Formula 13.8AH Tourfiets. De elektrische fiets beschikt over een ‘High speed gear’ motor (36V/250 WATT), die zit weggewerkt in het voorwiel. Hiermee heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, verdeeld over verschillende standen.

E-bike Formula 13 8AH Tourfiets (Afbeelding: Kruidvat)

De Li-ion accu (36V/13.8 AH) is afneembaar onder de bagagedrager en heeft een batterijslot. De maximale actieradius van deze goedkope elektrische fiets is volgens Kruidvat 100 kilometer. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren. Maar los daarvan kun je er sowieso wel 20 tot 40 kilometer van aftrekken. Uit tests blijkt dat fabrikanten nogal overdrijven. Hoe dan ook blijft er een aardige actieradius over.

Accessoires op de E-bike Formula 13.8AH Tourfiets zijn onder meer aluminium V-brakes voor en achter, LED-verlichting voor en achter en een overzichtelijk display.

Wat kost deze elektrische fiets met korting?

Je koopt de e-bike bij Kruidvat met 500 euro korting. De originele prijs is 1.295 euro, nu betaal je ‘slechts’ 795 euro voor de goedkope elektrische fiets. Daarbij krijg je drie jaar garantie op de volledige tweewieler, inclusief de motor, batterij en slijtageonderdelen. Ook krijg je gratis jaarlijks onderhoud gedurende de garantieperiode.

Aldi

Check ter vergelijking de e-bike die afgelopen weekend bij Aldi te koop stond, en alweer is uitverkocht. Bij Kruidvat ben je een stuk goedkoper uit, maar de onderdelen lijken op het oog ook iets minder. Oordeel zelf.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.