Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Barack Obama is Marvel’s nieuwe Black Panther dankzij deepfakes

De technologie achter zogenaamde deepfakes is in de afgelopen jaren rap doorontwikkeld. Je kunt met een simpele laptop al verbazingwekkend realistische deepfakes maken. Oftewel: het gezicht van een persoon manipuleren, of zelfs op het lichaam van een ander plaatsen.

De magie van deepfakes

Daardoor kun je bijvoorbeeld presidenten opeens dingen laten zeggen die ze nooit gezegd hebben, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zit er ook een creatieve kant aan de technologie. Creatievelingen hebben deepfakes al tot een kunst verheven.

Zo namen de helden van Corridor Digital al een video op met Keanu Reeves, zonder dat de acteur het zelf wist, en speelt Elon Musk sinds kort in iconische science-fiction films. Nu hebben we een nieuw meesterwerkje te pakken, van de bekende YouTuber Sham00k.

Barack Obama als Black Panther

We moeten nog tot 2022 wachten voor Black Panther 2, maar in de tussentijd krijgen we alvast een voorproefje op een parallel universum waarin Barack Obama de Koning van Wakanda is. Ja, dat lees je goed: de voormalig president van de Verenigde Staten als T’Challa.

Sham00k werkte voor deze video samen met Stable Voices, waardoor de stem van Obama ook nog eens opvallend accuraat is. Het gezicht van Obama past perfect op het lichaam van Chadwick Boseman, wat hilarische beelden oplevert.

Ondertussen is Ryan Coogler pas bezig met de grote lijnen van Black Panther 2 op papier zetten. Gelukkig weten we al dat Chadwick Boseman terugkeert, en ook Danai Gurira en Martin Freeman zijn al aan boord voor de sequel. In de tussentijd moeten de fans het maar even met Obama doen. Ach, dat is geen straf:

Barack Panther [Obama/Black Panther deep fake]

Barack Obama’s voice was provided by Stable Voices, synthesized using an AI model trained on his speech patterns. Stables Voices: https://bit.ly/33iAzPf ?Patreon: patreon.com/sham00k ?Twitter: twitter.com/Sham00k ✉ Contact: [email protected] DISCLAIMER: No copyright is claimed in this video and to the extent that material may appear to be infringed, I assert that such alleged infringement is permissible under fair use principles in U.S.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.