Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

De 7 beste Tweede Wereldoorlog films op Netflix volgens IMDb

Netflix heeft een beperkt filmaanbod, maar er staan verrassend veel sterke films over de Tweede Wereldoorlog op. Wij kozen er 7 uit die je echt gezien moet hebben.

Uit de onderstaande lijst zijn alweer een paar films verwijderd van Netflix. Bekijk hier de meest recente top 10 Tweede Wereldoorlog-films op Netflix.

Tweede Wereldoorlog op Netflix

Van spectaculaire actie en slagvelden tot kleinschalige drama en emotie: door de jaren heen is de Tweede Wereldoorlog op talloze manieren in beeld gebracht. Aan de hand van IMDb hebben we de beste titels die op Netflix beschikbaar zijn voor je uitgezocht, en hieronder op een rijtje gezet.

Schindler’s List (IMDb: 8.9)

Oskar Schindler is een gierige Duitse zakenman, een ijdele man die zich enkel om zichzelf lijkt te bekommeren. Tijdens het Nazi-regime verrast hij vriend en vijand wanneer hij zijn fabriek gebruikt om Joden te verbergen. Een waargebeurd verhaal, over de menselijkheid die 1100 Joden van de gaskamers heeft gered. Misschien wel de beste rol van Liam Neeson, en een film die je nog lang bij zal blijven.

Das Boot (IMDb: 8.3)

Weinig films over de Tweede Wereldoorlog spelen zich op zee af, een setting die enkel beperkend lijkt te werken. Das Boot bewijst dat juist die beperking de kracht van een film kan zijn. Het is 1941, en 50 Duitse militairen maken zich klaar om aan boord van een onderzeeër te gaan. De verveling slaat op de Atlantische Oceaan al snel toe, tot de eerste vijandelijke schepen in beeld komen. Opeens beseffen de jonge mannen zich dat ze geen kant op kunnen.

The Pianist (IMDb: 8.5)

De jonge pianist Wladyslaw Szpilman (ja, die naam moesten we kopiëren en plakken) treedt op de Poolse radio op met ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Bombardementen zorgen ervoor dat hij zichzelf amper kan horen spelen. We zien Warschauw verzwolgen worden door de bezetting, van de eerste getto’s en deportaties tot de Joodse opstand. Szpilman probeert te overleven in die meedogenloze chaos, met hulp van het verzet. Het resultaat is een indrukwekkende film, die in tegenstelling tot veel genregenoten inzoomt op één persoon, en daarmee des te treffender de impact van de Tweede Wereldoorlog weet te tonen.

Der Untergang (IMDb: 8.2)

Der Untergang (The Downfall) gaat over de laatste dagen van Adolf Hitler, voortreffelijk gespeld door Bruno Ganz. Berlijn is omringd door het Rode Leger, en Hitler zit in het nauw gedreven in zijn bunker. Gehavende soldaten bewaken het fort, zonder verpleging of medicijnen. De Duitse tiran weigert de stad te verlaten of te vluchten. Vlak na zijn 56e verjaardag is de situatie volledig uitzichtsloos. Een indringend portret van de totale ontreddering en de vele kanten van Hitler, zonder dat het een karikatuur wordt.

Der Untergang Trailer deutsch

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Hacksaw Ridge (IMDb: 8.1)

Hacksaw Ridge biedt een prettig stukje afwisseling qua setting ten opzichte van veel andere films over de Tweede Wereldoorlog. Andrew Garfield speelt in het waargebeurde verhaal van Desmond T., een dokter die weigert om te doden en wapens te dragen. Toch werd hij tijdens de slag om Okinawa in 1942 een ware oorlogsheld, door 75 soldaten te redden.

Dunkirk (IMDb: 7.9)

Met Dunkirk zette Christopher Nolan een meesterwerk neer. Verwacht echter geen sensationeel plotgedreven avontuur, want Dunkirk is vooral een audiovisuele ervaring. Zowel op het land als in de lucht als op het water wordt het verhaal verteld van de evacuatie van de geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Wat een beelden!

The Boy in the Striped Pyjamas (IMDb: 7.8)

The Boy in the Striped Pyjamas is lastig om als volwassene te beoordelen, omdat de film bewust overdreven sentimenteel zijn verhaal vertelt om de verschrikkingen van de Holocaust uit te leggen aan kinderen. Toch schuilt er een prachtige film onder die laag, waar je met kleine moeite doorheen kunt prikken. Asa Buterfield speelt de 8-jarige Bruno, die met zijn ouders naar een nieuwe plek verhuist. Naast hun nieuwe huis staat een hek, waarachter vreemde mensen rondlopen. Bruno besluit op onderzoek uit te gaan, met een tragische vriendschap als gevolg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.