10 sterke Tweede Wereldoorlog-films op Netflix (met IMDb-rating)

Op zoek naar goede films over de Tweede Wereldoorlog? Dan ben je bij Netflix aan het goede adres. Tien steengoede WOII-films die je nu kunt streamen.

Het is 4 mei 2020, de dag waarop Willem Alexander een historische toespraak gaat houden voor de dodenherdenking op een compleet lege Dam. Het is ook de dag waarop je jaarlijks ineens de behoefte hebt om films uit de Tweede Wereldoorlog te kijken.

Beste WOII-films op Netflix

Het is een komen een gaan van films op Netflix, dus er moet ieder jaar weer een nieuw lijstje aan te pas komen over de beste Tweede Wereldoorlog-films. We hebben een mix gemaakt van Nederlandse en internationale WOII-films. Een top 10.

1. The Pianist (IMDb: 8,5)

Een van onze all time favorites onder de Tweede Wereldoorlog-films is The Pianist. De beroemde Poolse pianist Wladyslaw Szpilman probeert tijdens WOII de nazi-tirannie te overleven. Dit indrukwekkende drama over een verscheurde familie is waargebeurd. Nu te zien op Netflix.

2. Bankier van het verzet (IMDb: 6,9)

Bankier van het verzet gaat over de broers, verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall en Gijsbert van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de financiering van het verzet verzorgden via een ondergrondse bank. Er zit een aantal historische foutjes in deze WOII-film, maar voor de rest is het écht een heel goede film. Nu te zien op Netflix.

3. Der Untergang (IMDb: 8,2)

Der Untergang is inmiddels alweer een WOII-klassieker. De film uit 2004 gaat over de laatste dagen van Adolf Hitler, briljant gespeld door Bruno Ganz. Berlijn is omringd door het Rode Leger, en Hitler zit in het nauw gedreven in zijn bunker. Vlak na zijn 56e verjaardag is de situatie volledig uitzichtloos. Indringend portret van Adolf Hitler, zonder dat het een karikatuur wordt. Nu te zien op Netflix.

4. Riphagen (IMDb: 7,2)

Naast verzetsstrijders kende Nederland in de Tweede Wereldoorlog ook heel wat ‘foute Nederlanders’. En dan had je nog de criminelen. Een van hen was Andries Riphagen, die ondergedoken joden chanteerde en verantwoordelijk was voor honderden doden. Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal en ere wie ere toekomt: dat doet hij behoorlijk goed. Nu te zien op Netflix.

5. Saving Private Ryan (IMDb: 8,6)

Saving Private Ryan, met Tom Hanks als kapitein John Miller in de hoofdrol, won vijf Oscars en behoeft geen verdere introductie. De ijzersterke WOII-film begint met de landing in Normandië op D-Day (6 juni 1944). Vanaf dat moment word je bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Nu te zien op Netflix.

6. T-34 (IMDb: 6,6)

Als je zin hebt in heroïsche actie en veel spektakel, dan staat T-34 voor je klaar. Deze film uit 2019 gaat over een gevangen tankcommandant, die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn medegevangenen een gevaarlijk ontsnappingsplan smeedt als hen wordt opgedragen een oefening te leiden. De filmtitel T-34 is vernoemd naar een beroemde Sovjet-tank. Juist, dat wordt knallen op nazi’s. Laat je niet misleiden door de relatief lage IMDb-score. Nu te zien op Netflix.

7. World War II in Colour (8,7 IMDb)

Mocht je zin hebben om te bingewatchen, check dan het volledige seizoen van World War II in Colour. Beeldmateriaal van de meest dramatische momenten uit de Tweede Wereldoorog zijn hersteld in kleur en hoge resolutie. Nu te zien op Netflix.

8. Fury (IMDb: 7,6)

Helaas staat Inglourious Basterds van Quentin Tarantino, met Brad Pitt als nazi-jager, niet meer op Netflix. Wel is Brad Pitt in Fury te zien als Don ‘Wardaddy’ Collier, die vlak voor het einde van WOII een gevaarlijke missie leidt. Vijf soldaten van het Amerikaanse leger dringen met een tank de kern van Nazi-Duitsland binnen en gaan een strijd aan waarbij ze op alle fronten in de minderheid zijn. Nu te streamen.

9. Unbroken (IMDb: 7,2)

Unbroken gaat over de Amerikaanse Olympische atleet Louis Zamperini, die piloot wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij moet zien te overleven als hij gevangen wordt genomen door de Japanners. Het is een verfilming van het boek Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption van Laura Hillenbrand. Waargebeurd verhaal. Nu te zien op Netflix.

10. Er is wieder da

We sluiten af met een hilarische film, die zich ver na de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Als Adolf Hitler 70 jaar na het einde van WOII ontwaakt, wordt hij aangezien voor een briljante komiek en wordt hij een mediafenomeen. Nu te zien op Netflix.

Check ook: Hoe oorlogsfilm 1917 is gefilmd om als één shot over te komen

Reageer op artikel:
10 sterke Tweede Wereldoorlog-films op Netflix (met IMDb-rating)
Sluiten