Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix onthult cast voor live-action Avatar: The Last Airbender

Netflix heeft eindelijk het team en de cast van de live-action versie van Avatar: The Last Airbender bekendgemaakt.

Avatar: The Last Airbender is populairder dan ooit. Dat heeft de ondertussen zestien jaar oude cartoon te danken aan Netflix. Toen die streamingdienst alle afleveringen beschikbaar maakte, sloot het internet de avonturen van Aang en Co. opnieuw in de armen.

Avatar: The Last Airbender in live-action

Oudere fans kregen een flinke dosis nostalgie en een nieuwe generatie maakte kennis met The Last Airbender. Met alle memes van dien. Dat is een generatie die gelukkig ook niet de belabberde live-action adaptatie van M. Night Shyamalan heeft meegemaakt.

Een film die iedereen liever vergeet, inclusief M. Night Shyamalan zelf. Toch gaat Netflix het nog een keer proberen, dit keer in serievorm. De wereld van Avatar naar live-action vertalen is een opgave van jewelste, één waar ook Netflix zich in leek te verslikken.

Bedenkers zijn vertrokken

Het project werd al aangekondigd in 2018, maar vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat de bedenkers van Avatar van het project zijn afgestapt. Ze zijn vertrokken omdat ze het niet eens waren met de creatieve keuzes van de streamingdienst.

“De live-action-adaptatie van Avatar van Netflix heeft het potentieel om goed te zijn. Maar waar ik zeker van kan zijn, is dat welke versie ook op het scherm terechtkomt, het niet zal zijn wat Bryan en ik voor ogen hadden of van plan waren te maken,” zo concludeerde Michael Dante DiMartino.

Hoe goed de Original ook uitpakt, het blijft zuur dat we niet de visie van de originele bedenkers van The Last Airbender te zien gaan krijgen. Maar goed, laten we niet direct de live-action Avatar: The Last Airbender afschrijven.

Alle films en series op Netflix kijken? Met deze geheime codes kan het

Netflix maakt cast bekend

Netflix heeft namelijk de cast officieel bekendgemaakt. Dan hebben we het over Gordon Cormier (The Stand) als Aang, Kiawentiio (Beans) als Katara, Ian Ousley (13 Reasons Why) als Sokka en Dallas Liu (Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings) als Zuko.

Netflix live-action Avatar The last airbender cast
De cast en daaronder de crew (Afbeelding: Netflix)

Ook is er een nieuw showrunner: Albert Kim, die eerder onder andere aan Sleepy Hollow werkte. “Hoe meer ik erover nadacht, hoe geïntrigeerder ik werd”, schreef Kim in een blog.

“VFX-technologie is zo ver gevorderd dat een live-actionversie niet alleen getrouw kan vertalen wat er in animatie is gedaan, maar ook een rijke nieuwe visuele dimensie kan toevoegen aan een fantastische wereld. We zullen bending kunnen zien op een echte en viscerale manier die we nog nooit eerder hebben gezien.”

Representatie

Hij ging ook specifiek in op de casting en merkte op dat “een live-actionversie een nieuwe maatstaf kan zijn voor representatie en een hele nieuwe generatie fans zal binnenhalen. Dit was een kans om Aziatische en inheemse karakters te laten zien als levende, ademende mensen. Niet alleen in een tekenfilm, maar in een wereld die echt bestaat, die erg lijkt op de wereld waarin we leven.”

Avatar Studios

Dat klinkt in ieder geval goed! Helaas is het nog niet bekend wanneer Avatar: The Last Airbender naar Netflix komt. Één ding is duidelijk: ook als de Netflix-versie tegenvalt, hebben Avatar-fans vele series en films om naar uit te kijken. Nickelodeon heeft zelfs een heuse Avatar Studios geopend, waarover je hier meer leest.

Geschrapte einde Black Widow geeft Natasha het afscheid dat ze verdient

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.