Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

VanMoof-alternatief is spotgoedkope e-bike tijdens Black Friday

Het Nederlandse Tenways, gezien als het betaalbare alternatief voor het failliete VanMoof, verkoopt de e-bike CGO600 met enorme Black Friday-korting. Tegen deze elektrische fiets kunnen zelfs Lidl of Decathlon nauwelijks opboksen.

Je ontkomt er niet aan: Black Friday. Stiekem heb je een hekel aan dit commerciële gedrocht, maar tegelijkertijd wil je profiteren van bepaalde deals. En al helemaal als je op zoek bent naar een e-bike die er niet uitziet als een bejaardenfiets.

VanMoof-alternatief Tenways CGO600

Komen we uit bij de Tenways CGO600, een Nederlandse e-bike met een fraai design en shorttrack-koningin Suzanne Schulting als ambassadeur. Wat kun je verwachten van deze elektrische fiets, die bestand is tegen ‘s werelds snelste shorttrackbenen?

VanMoof-alternatief is spotgoedkope Tenways e-bike tijdens Black Friday
Bestand tegen de gespierde benen van Suzanne Schulting (Afbeelding: Tenways)

Nou, in ieder geval niet veel gewicht. Met 15 kilogram is de Tenways CGO600 zeer licht, waardoor deze Nederlandse elektrische fiets ook makkelijk te rijden is met een lege accu. Die accu is een 36V, 7AH lithium-ion batterij met Samsung/LG/Panasonic-cellen en zit weggewerkt in het frame. De maximale actieradius is 70 kilometer, maar is afhankelijk van weersomstandigheden, type wegdek en trapondersteuning.

De aandrijving van dit VanMoof-alternatief is een Mivice M070 250W achternaafmotor. Verder beschikt de Tenways CGO600 onder meer over hydraulische schijfremmen, een magnetische krachtsensor en een Gates Carbon Drive-riem. Aan goed materiaal ligt het niet op deze elektrische fiets.

Nederlandse e-bike met Black Friday-korting

Normaal gesproken wordt de Tenways CGO600 al het betaalbare alternatief van VanMoof genoemd, rond Black Friday geeft het Nederlandse merk ook nog eens extra korting op de e-bike. Je betaalt nu 1.199 euro in plaats van 1.599 euro voor de elektrische fiets. Dat is 100 euro goedkoper dan het VanMoof-alternatief van Lidl.

(Afbeelding: Tenways)

Meer Black Friday-deals om even te checken: een sterk afgeprijsde PS5 bij Mediamarkt, gloednieuwe Nike-sneakers met korting en een zowaar nog goedkopere elektrische fiets bij Dectahlon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.