Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dochter Steven Spielberg regisseert film met Breaking Bad-ster

Zo vader, zo dochter. Destry Allyn Spielberg mag haar eerste film regisseren. En Breaking Bad-ster Giancarlo Esposito neemt de honneurs van de hoofdrol waar, in Please Don’t Feed The Children.

Ook vader Steven Spielberg is druk in de weer overigens. Zijn spirituele opvolger van Band of Brothers en de langverwachte oorlogsserie Masters of the Air verschijnt op 26 januari op Apple TV+.

Destry Allyn Spielberg, Breaking Bad, Downton Abbey en de NFL

Naast Giancarlo Esposito – Gus Fring in Breaking Bad en Better Caul Saul – schuift ook voormalig NFL-speler Vernon Davis aan als acteur. Michelle Dockery, de oudste dochter in Downton Abbey, vervolledigt het affiche van de indiefilm. Verder bestaat de cast voornamelijk uit mindere goden die nog aan de weg naar de Hollywoodtop aan het timmeren zijn.

Maar toch is het een indrukwekkend ensemble van acteurs voor een eerste film. Destry Allyn – de dochter van Steven Spielberg – zat wel al in de regisseursstoel voor vier kortfilms, maar dit is haar eerste grote film. Ook had ze een kleine rol als actrice in Licorice Pizza. De met lof overladen film won drie Oscars in 2022; voor Beste Film, Beste Originele Scenario én Beste Regisseur.

Geen betere school dus om zelf achter de camera plaats te nemen. Please Don’t Feed The Children zit voorlopig nog in een vroeg stadium. Maar met de toevoeging van Breaking Bad-ster Giancarlo Esposito in de hoofdrol is de cast zo goed als volledig, en zal de productie in een stroomversnelling schieten. Over Esposito’s aanstelling zei de dochter van Steven Spielberg: “Wat een eer om met zo’n gerespecteerde en getalenteerde artiest te werken. Hoera!”

De dystopische film volgt een groep weeskinderen die naar het zuiden trekt op zoek naar een nieuw leven, nadat een virale uitbraak de volwassen bevolking nagenoeg heeft uitgeroeid. Een releasedatum is er nog niet. Maar wil je al eens proeven van het werk van de dochter van Steven Spielberg? Dan kan dat met haar horror-kortfilm Let Me Go (The Right Way) die je hierboven volledig kunt bekijken. Voor meer Breaking Bad-nieuws kun je hier terecht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.