Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

3 tips om jouw waterdichte kleding lang mooi te houden

Waterafstotende kleding hebben, is in ons natte kikkerlandje best een must. Een satirische nieuwssite schreef niet voor niets ‘Save the date: 17 december wordt het weer droog!’ Maar hoe haal je nu het maximale uit je waterdichte kleding?

Je regenbroek of -jas is klaar voor een onderhoudsbeurt als je merkt dat de waterdruppels er niet meer netjes afrollen, maar een beetje in de stof trekken. Soms is alleen wassen al voldoende om de waterafstotende kleding te herstellen. Maar mocht je merken dat dit niet het geval is, dan moet je ook opnieuw impregneren. Een aantal onderhoudstips voor je op een rij:

1. De juiste producten gebruiken

Voor het wassen en impregneren van je waterdichte kleding heb je een speciaal wasmiddel en impregneermiddel nodig. Gebruik Buitenmens Textile Wash voor het wassen en Buitenmens Textile Waterproofing Wash-In of Spray-On om de jas weer waterdicht te maken. Deze twee producten zijn los te koop via de website of in de winkels van Bever.

Het wassen van je waterdichte kleding is belangrijk. Doe dit minstens 1 tot 2 keer per jaar.
Bron: 123RF

2. Zeker 1x per seizoen wassen en naden controleren

Het is slim om je regenbroek of -jas regelmatig te wassen, minimaal een keer per seizoen. Controleer dan meteen of alle naden die afgedekt zijn met tape nog goed vastzitten. Als de tape los begint te laten moet je er rekening mee houden dat bij een volgende wasbeurt de tape verder los kan laten. Het is dan tijd om actie te ondernemen door de jas zelf te repareren of langs te brengen bij een Bever-winkel.

3. Reinig zeepbakje voor beste resultaat

Meestal kun je het zeepbakje van je wasmachine eenvoudig verwijderen door het bakje zo ver mogelijk naar buiten te trekken en vervolgens achteraan in het midden op een plastic lipje te drukken. Zo kun je het bakje in zijn geheel naar buiten trekken en onder de kraan schoonmaken. Kom je er niet uit, kijk dan even in de handleiding van je wasmachine.

Wasservice bij Bever

Zo zie je maar – een kind kan de was doen. Jouw waterdichte kleding is klaar voor het volgende avontuur! Is jouw outdoorjas toe aan een goede wasbeurt? Breng hem dan langs in één de winkels van Bever voor de wasservice.

Ook content kun je hergebruiken. Dit artikel is eerder door Bever gepubliceerd en wij van Manners hebben het voor jou herschreven. Want waarom weggooien wat je nog goed kunt gebruiken? Bever Reused is een hergebruikte campagne. #buitenbegintbijbever #reused #recycle

In samenwerking met Bever

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.