Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Aliens vallen aan in unieke serie van Deadpool-producent met Vlaams tintje

Maak kennis met Invasion, een epische sciencefiction-serie over een alien-invasie van Deadpool-producent Simon Kinberg.

Vrijwel elke grote studio is bezig met zijn eigen cinematic universe. Films die met elkaar verbonden zijn, bestaande franchises die eindeloos uitgebreid worden.

Apple TV+ komt met Invasion

Tof, maar daardoor is de originaliteit soms ver te zoeken. Gelukkig komen er ook nieuwe verhalen, werelden en franchises tot stand, als je tussen al het marketinggeweld van Marvel en co door goed op let.

Een dergelijk project is Invasion, een nieuwe tiendelige serie op 22 oktober van start gaat op Apple TV+. Invasion is een sciencefiction-drama dat zich afspeelt op verschillende continenten.

De Apple TV+ Original heeft namelijk een vrij unieke insteek: de serie volgt een alien-invasie vanuit verschillende perspectieven, van over de hele wereld dus.

Venijn zit in de staart: 23 topfilms die in 2021 nog uitkomen

Grote namen

De techgigant maakt de ambitieuze schaal nu extra duidelijk met een eerste volledige trailer. Die belooft veel goeds! Het belooft een episch avontuur te gaan worden. Dat mag ook wel, met zulke grote namen achter de camera.

Dit is namelijk geen klein indieproject. Invasion is geschreven en geproduceerd door Simon Kinberg, de producent van praktisch elke X-Men-film van de afgelopen twee decennia en blockbusters als Deadpool en The Martian, en David Weil. Een jong talent dat doorbrak met zijn serie over nazi-jagers, Hunters.

De regie van Invasion is in handen van Jakob Verbruggen. Dat klinkt verrassend Nederlands, en dat is niet zo gek. Verbruggen komt namelijk uit België. Hij werkte eerder voor Netflix als regisseur aan The Alienist. Ook het ondergewaardeerde London Spy staat op zij CV.

Cast, releasedatum en meer

Niet de minste namen dus, en de cast ziet er ook puik uit. Die bestaat onder andere uit Sam Neill (Peaky Blinders), Golshifteh Farahani (Extraction) en Shioli Kutsuna (Deadpool 2).

Op 22 oktober komen de eerste drie afleveringen van Invasion naar Apple TV+. Vanaf dan komt er elke vrijdag nog een aflevering bij, tot er tien op de streamingdienst staan.

Tot nu toe weet Apple TV+ misschien niet de hypes te creëren die Disney+ en Netflix wel bewerkstelligen, maar onderschat het aanbod van Apple niet. Die wordt vaak gekenmerkt door verrassend hoge kwaliteit, of het nou om een vrij simpele documentaire of de duurste serie ooit gaat.

Hopelijk weet ook Invasion indruk te maken.

Netflix dropt geprezen oorlogsfilm over de echte Inglourious Basterds

Deadpool-producent met Vlaams tintje Apple TV+ komt met Invasion
⚡ (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.