Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish relativeert kritiek met verrassende conclusie

Billie Eilish heeft, zoals ze zelf zegt, meer dan 100.000 volgers verloren naar aanleiding van een sexy fotoshoot. “Mensen zijn blijkbaar bang voor grote borsten”, is haar verrassende conclusie op de slut-shaming die ze over zich heen krijgt.

De wereld leerde Billie Eilish, een van de grootste artiesten van nu, een paar jaar geleden kennen met wijde kleding en groen geverfd haar. Meerdere malen sprak ze zich uit tegen de seksualisering zichzelf als vrouw. “Ik wil niet dat de wereld alles over me weet. Dat is ook waarom ik altijd grote en wijde kleren draag. Niemand kan een mening over mijn lichaam hebben, omdat niemand weet wat er onder mijn kleren zit.” Maar sinds deze pikante shoot in Vogue staat ze iets anders inde wedstrijd, al strijdt ze nog altijd tegen seksisme.

Billie Eilish verliest volgers en haar shoot in Elle

Na Vogue volgde Elle, tevens een fotoshoot waar de zangeres een paar jaar geleden nog nee tegen gezegd zou hebben. Blond, high fashion, geaccentueerde rondingen. Naar eigen zeggen raakte ze door verschillende shoots, en in het bijzonder foto’s van haar borsten (swipe naar rechts), meer dan 100.000 volgers kwijt. Ze kreeg reacties als: “We willen de oude Billie terug”. Dit soort kritiek ligt normaal gesproken al gevoelig, maar bij de Britse zangeres in het bijzonder, te weten dat ze aan body dysmorphia lijdt.

“Of je nou wel of niet je lichaam en huid laat zien, het mag geen enkel respect van je afnemen. Doe wat je wil, wanneer je maar wil. Fuck al het andere”, zei Billie Eilish na haar shoot in Vogue. Waar ze in Elle aan toevoegt: “Ik ben nog steeds dezelfde persoon. Ik ben geen Barbiepop met verschillende hoofden”.

‘Bang voor grote borsten’

Zowel na haar shoot in Elle als in Vogue kreeg Billie Eilish bakken met kritiek over zich heen. In het interview met Elle zegt ze dat kritiek op uiterlijk haar pijn doet in de ziel. “Maar ik leer ermee omgaan. Mensen zijn blijkbaar bang voor grote borsten.”

Een sterk wapen van de zangers is zelfspot en humor. Dat kwam onlangs nog tot uiting na kritiek van een van haar volgers, die genoeg heeft van haar saaie outfits van de laatste tijd. “Wil je dit dan weer?”, reageerde ze op Instagram Stories, waarbij ze de onderstaande foto deelde.

billie eilish, borsten, kritiek, elle
(Afbeelding: instagram.com/billieeilish)

Over angst voor borsten gesproken. Lees in dit artikel of je nou wel of geen ‘man boobs’ krijgt van bier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.