Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Producent onthult wanneer jacht op nieuwe James Bond begint

De aankondiging van de opvolger van Daniel Craig laat nog wel even op zich wachten. De jacht op de nieuwe James Bond begint namelijk pas in 2022, zo blijkt uit opmerkingen van 007-producente Barbara Broccoli.

Vandaag gaat No Time To Die in première in Nederland. Vanaf donderdag kunnen we massaal het afscheid van Daniel Craig als James Bond gaan aanschouwen in de bioscoop.

Nog één keer Daniel Craig

De acteur had het erg zwaar tijdens de opnames van Spectre, zo bleek uit de documentaire Being James Bond, die je overigens nog maar een paar dagen gratis kunt streamen. Sterker nog, in een berucht interview na de opnames zei Craig nog liever zijn polsen door te snijden dan nog een Bond-film op te nemen.

Toch keert de acteur nog één keer terug als 007. Zijn reden? Het verhaal was nog niet af, zo legt hij hier uit. Nu zijn de losse eindjes wel aan elkaar geknoopt met No Time To Die, en is het eindelijk tijd om verder te kijken.

Daniel Craig neemt met emotionele speech afscheid van James Bond

Wie is de volgende James Bond?

De wedkantoren hebben het er al jaren druk mee, maar nu Craig afzwaait als James Bond wordt de vraag steeds urgenter: wie wordt de volgende James Bond?

Ondanks alle speculatie en geruchten moet de zoektocht nog beginnen. Men reageerde afgelopen maand vrij sceptisch toen Bond-producente Barbara Broccoli beweerde dat ze nog niet over een opvolger had nagedacht, maar blijkbaar was ze bloedserieus.

2022

Tegenover BBC Radio 4 heeft de 61-jarige producente namelijk bekendgemaakt dat de jacht op de nieuwe James Bond pas volgend jaar gaat beginnen.

“We willen dat Daniel eerst de tijd heeft om zijn afscheid te vieren. Volgend jaar gaan we pas nadenken over de toekomst,” aldus Broccoli.

Ze herinnerde zich hoe Craig terughoudend was om de rol op zich te nemen voordat hij werd gecast. “Hij wist dat het zijn leven zou veranderen, en dat is duidelijk het geval geweest”, zei ze, terwijl ze prees wat de acteur het personage had gebracht. “Hij stelde ons in staat om het emotionele leven van Bond te verkennen, om diep in te gaan op de persoonlijke, complexiteit van het personage.”

Ook producent Michael G. Wilson benadrukte dat wie dan ook Craig op gaat volgen “grote schoenen heeft om te vullen.”

Daniel Craig geeft pittige mening over mogelijke vrouwelijke James Bond
Bond-producenten Barbara Broccoli (L) en Michael G. Wilson (Afbeelding: AFP PHOTO / LEON NEAL)

K2 zoekt K3

Hoe dan ook hoef je voorlopig dus nog niet op een aankondiging te wachten. Het is pas september, en de producenten achter de Bond-franchise gaan dus pas in 2022 beginnen met zoeken naar de nieuwe James Bond.

Wie weet kunnen ze er meteen een televisieshow voor kersverse Bond-eigenaar Amazon van maken. Een soort K2 zoekt K3, maar dan met de iconische geheim agent. De wedkantoren hebben alvast een top 10 met kandidaten voor de rol klaar staan. Volgens Daniel Craig zelf zal het in ieder geval geen vrouw worden.

Aanrader

In de tussentijd raden we je aan Being James Bond te checken. Daarin wordt namelijk ook ingegaan op hoe Craig compleet afgekraakt werd toen de acteur aan werd gekondigd als de nieuwe Bond, om vervolgens compleet de hemel in geprezen te worden na Casino Royale. Waarschijnlijk krijgen we ergens in 2022 een vervelende déjà vu.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.