Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Eric Cantona scoort nummer 1-hit met actiefilm op Netflix

Een legendarische doelpuntenmaker van acrobatische wereldgoals, eindbaas van arrogante vieringen en uitdeler van snoeiharde karatekicks heeft deze krachten voor het welzijn der mensheid nu gebundeld in een spetterende actiefilm op Netflix. Nee, niet Zlatan Ibrahimovic. Maar voetbalicoon Eric Cantona scoort nu evenwel met AKA.

Trouwe lezers van Manners weten natuurlijk allang dat Eric Cantona meer kan dan alleen maar enig mooi tegen een balletje trappen. Hij vertolkte namelijk ook al de hoofdrol in een van de beste mini-series die je momenteel op Netflix kan bingen. En nu heeft de Franse voetballer wederom een doelpunt in de kruising gejast met de nieuwe actiefilm AKA.

Naast Eric Cantona staat ook voormalig stuntman Alban Lenoir als spitsbroeder op het veld, geflankeerd door Thibault de Montalembert die je nog kent als Generaal Foch in All Quiet on the Western Front. Het onmiskenbare acteertalent van een elegante aanvaller is echter niet de enige reden om te jongleren met AKA als voorstel voor een Netflix-avondje.

AKA met Eric Cantona verovert Netflix

In de actiefilm speelt het cultfiguur van Manchester United de baas van een Franse misdaadorganisatie die geïnfiltreerd wordt door een undercover agent (Lenoir). Al snelt wint deze blauwe vriend het vertrouwen van Victor Pastore die hem prompt tot persoonlijke lijfwacht van zijn zoon benoemt. Maar de bloeiende vriendschap die eruit volgt, brengt zowel het politieonderzoek als de maffia zelf in gevaar.

AKA loopt pas sinds afgelopen weekend warm op Netflix, maar bleek meteen een doelpuntenmachine van het hoogste kaliber. Wereldwijd staat de spetterende actiefilm al sinds de eerste speeldag bovenaan het klassement. Zo ook in de Beneliga. In de strijd voor de Nederlandse beker heeft Eric Cantona de amateurs van Fijn Weekend dan ook weinig verrassend afgetroefd. En daarbij paste uiteraard maar één viering; de Cantona-kolkraag.

Op IMDb zijn niet alle voetbalanalisten het eens over de nieuwe aanwinst van Netflix en scoort AKA een cijfer van 6,7 op 10. Niet slecht voor een actiefilm. De supporters op Rotten Tomatoes zijn daarentegen meteen verkocht en geven de Franse hit een uiterst aardige score van 82 procent. Check ook welk meesterlijk crimineel drama een laatste afscheidsmatch krijgt van Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.