Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nike en Inter lanceren Air Max 97-sneakers met zalig verleden

We leven in de tijd van de collabs, vooral als het om sneakers gaat. Ditmaal voor de verandering eens een Italiaanse voetbalclub in de hoofdrol. Check de Nike Air Max 97 x Inter, gebaseerd op schoenen die dateren uit het jaar waarin een van de mooiste voetbalteams ooit werd gesmeed.

Collabs in het voetbal zijn niet nieuw, getuige deze acht stijlvolle samenwerkingen. Sneakers komen minder vaak voor, maar zie hier.

Nike Air Max 97 x Inter

Inter beleeft een opvallend seizoen. Na een kwakkelend begin staan de nero azzurro inmiddels op een vierde plek in de Serie A, precies hoog genoeg voor Champions League-voetbal. Wel worden ze in de nek gehijgd door AC Milan en AS Roma. Maar nog veel indrukwekkender zijn de prestaties dit seizoen in de Champions League. Voor het eerst sinds 2010 heeft de Italiaanse club weer eens de halve finale gehaald, en in dat seizoen won Internazionale de cup met de grote oren. Wesley Sneijder maakte onderdeel uit van dat team.

In het Inter van nu spelen twee Nederlanders, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Zij spelen op 10 mei de eerste halve finale van de Champions League tegen stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan. De timing van deze speciale Nike Air Max 97 kon dus niet veel beter, te weten dat de sneakers vanaf 2 mei 2023 in de winkel liggen.

Exclusieve sneakers

Uiteraard zijn de sneakers uitgevoerd in de iconische clubkleuren van Inter, zwart en blauw. Om een paar Nike Air Max 97 te bemachtigen, moet je de nodige moeite doen en geluk hebben. Er zijn namelijk maar tweehonderd paren gemaakt. Je koopt ze via de SNKRS-app van Nike of exclusieve retailers.

inter nike air max 97 sneakers
(Afbeelding: Nike)

In het jaar waaruit de Nike Air Max 97 dateert, had Inter een team om van te smullen. Het waren de gouden jaren van de Serie A, destijds de grootste voetbalcompetitie ter wereld. Alle grote sterren kwamen naar Italië.

In 1997 begon een waar successeizoen voor de Italiaanse voetbalclub, dat in de lente van 1998 de UEFA Cup won. Dat legendarische team bestond onder anderen uit Gianluca Pagliuca, Giuseppe Bergomi, Javier Zanetti, Youri Djorkaeff, Aron Winter, Ronaldo (de echte), Nwankwo Kanu en Álvaro Recoba. Was het voetbal maar blijven steken in de jaren 90.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.