Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe de 12 rijkste personen in één dag 36 miljard rijker werden

Kater? De twaalf rijkste personen ter wereld hebben het weekend in ieder geval met de glimlach aangevat. Net voor het sluiten van de markt konden de superrijken een astronomisch bedrag aan het buitenaardse vermogen toevoegen. In totaal verdienden ze 36 miljard dollar. In één dag.

Donderdag was niet alleen een viering van onze Koning, maar ook van de werkelijke wereldleider. En aangezien geld onze planeet doet draaien, zijn we op 27 april dus niet alleen misselijk geworden van het brouwsel van onze bierkoningin, al kon ze ‘slechts’ 100 miljoen dollar bijschrijven die dag. Charlene de Carvalho-Heineken is dan ook klein bier in vergelijking met de échte ultra-rijken op ons Aardse paradijs.

36 miljard dollar in één dag

Volgens cijfers van het toonaangevende Bloomberg is 2023 voorlopig een grand cru geweest. Dankzij een sterk begin van het beursjaar stegen zowel de S&P 500 als de meer tech-gerichte Nasdaq respectievelijk 8 en 17 procent sinds januari. Goed voor een gecombineerde 265 miljard dollar aan extra vermogen voor de twaalf rijkste mensen ter wereld, omgerekend zo’n 240 miljard euro.

Maar afgelopen donderdag zullen deze superrijken het grootste gat in de lucht hebben gesprongen. Toen noteerden beide beurzen op één dag een verhoging van meer dan 2 procent, ofwel een gecombineerde 36 miljard dollar aan extra zakgeld.

Zoveel verdienden de rijkste personen in 2023

Op basis van de Bloomberg Billionaires Index zijn dit de twaalf rijkste personen ter wereld, met daarbij ook het bedrag dat ze elk aan het vermogen hebben toegevoegd sinds het begin van 2023.

 1. Bernard Arnault – 46 miljard dollar
 2. Elon Musk – 25 miljard dollar
 3. Jeff Bezos – 27 miljard dollar
 4. Bill Gates – 13 miljard dollar
 5. Warren Buffet – 7 miljard dollar
 6. Steve Ballmer – 21 miljard dollar
 7. Larry Ellison – 15 miljard dollar
 8. Larry Page – 16 miljard dollar
 9. Françoise Bettencourt Meyers – 23 miljard dollar
 10. Sergey Brin – 15 miljard dollar
 11. Carlos Slim – 15 miljard dollar
 12. Mark Zuckerberg – 42 miljard dollar

Om het in perspectief te plaatsen: de volledige marktwaarde van ING bedraagt momenteel 41 miljard euro, hetzelfde bedrag dat Bernard Arnault in 4 maanden tijd heeft verdiend. Check ook wie de tien rijkste vrouwen ter wereld zijn momenteel. Of lees over alle miljardairs die België en Nederland rijk zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.