Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Meesterlijk crimineel drama Top Boy krijgt laatste seizoen ondanks ruzie

Een van de beste criminele drama’s over de Londense onderwereld krijgt na een jaar afwezigheid de finale conclusie op een torenhoge cliffhanger. Het derde en laatste seizoen van de meesterlijke serie Top Boy verschijnt al in september 2023 op Netflix.

Eigenlijk moeten we spreken over het vijfde en laatste seizoen. Ruim tien jaar geleden ging de reeks over rivaliserende drugsbendes in de Britse hoofdstad van start. Maar slechts twee seizoenen van het evenwel geniale Top Boy: Summerhouse bleek onvoldoende, gezien de populariteit van de hitserie over het Kanaal. Netflix rook succes en in 2019 kregen we het vervolg voor de kiezen in de vorm van het inmiddels alom geliefde Top Boy.

Eerste beelden laatste seizoen Netflix-hit

In de eerste twee seizoenen van de reboot vechten zowel nieuwe als oude personages om controle over de lucratieve cocaïnehandel. Al snel kruisen beide generaties de degens. Onenigheden over de verdeling van de taart en hoe die gebakt moet worden, is dan ook geen succesrecept voor een vredevolle samenwerking. Een onvermijdelijke oorlog dreigt als een donkere wolk aan de Londense horizon. En nu heeft Netflix de vonken van deze explosieve climax voor de laatste keer aan het lont gestoken.

Bekijk hierboven de veelbelovende eerste beelden van het derde en finale seizoen van Top Boy.

Top Boy-ruzie voor en achter de camera

En blijkbaar was het ook hommeles achter de schermen van de Netflix-hit. Kano, die hoofdpersonage Sully vertolkt, was naar verluidt absoluut niet te spreken over een vermeende verhaallijn in het derde seizoen van Top Boy. The Sun berichtte dat de acteur de set woedend verlaten zou hebben op een bepaald moment. Volgens een bron van de Britse roddelkrant “ging Kano helemaal uit zijn dak. Hij was woedend, vertrok en zei dat hij weigert mee te werken als het plot blijft zoals het is.”

Gelukkig zijn de plooien inmiddels gladgestreken. Netflix maakte nog geen exacte releasedatum bekend, maar het derde en laatste seizoen van Top Boy verschijnt sowieso in september dit jaar. Als je niet wachten kan, check dan ook deze heerlijke lijst met nieuwe films en series die in mei op het streamingplatform komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.