Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Adidas eert Homer Simpson met geniale Stan Smith-sneakers

Adidas komt met een heerlijke ode aan Homer Simpson en een iconische scène van The Simpsons. Jawel, een van de beste televisiepersonages ooit krijgt zijn eigen Stan Smith-sneakers.

Het Duitse sportmerk Adidas gaat de laatste tijd lekker als het op collabs aankomt. Zo is er in de afgelopen jaren een legio aan sneakers in Star Wars-thema uitgekomen. Ook uniek waren de LEGO-schoenen, gebaseerd op de Ultraboost. Maar niets of niemand wint het natuurlijk Homer Simpson.

Adidas Stan Smith x Homer Simpson

Fans van The Simpsons herkennen de aflevering waar deze sneakers op geïnspireerd zijn natuurlijk direct. Juist, Homer Loves Flanders, de zestiende aflevering van seizoen 5 van de animatieserie. Precies, de episode met de scène waarin de ‘D’oh!’ en ‘Woo-hoo!’ roepende vader ‘backing into bushes’ gaat.

homer-simpson-bush, adidas sneakers, stan smith
(GIF: Fox)

Maar de struik op de hiel is niet het enige detail. Zo staat er in gouden letters Homer Simpson op de zijkant van de sneakers, en is het Stan Smith-logo vervangen door zijn coole kop. In de onderstaande Instagram-post zie je de first look van de sneakers. Een releasedatum is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Niet de eerste The Simpsons-sneakers

De Stan Smith-sneakers met Homer Simpson zijn niet de eerste items met The Simpsons als thema. Eerder bracht Adidas deze collectie al uit, waarin Bart centraal staat.

Meer van de animatieserie South Park? Ook dan denkt het Duitse sportmerk met je mee. Check deze paarse schoenen, met het knetterleipe personage Towelie.

The Simpsons en voorspellingen

Zoals gezegd is een releasedatum van de Adidas Stan Smith-sneakers met Homer Simpson nog niet bekendgemaakt, en we durven er ook geen voorspelling op los te laten. Dat kunnen we beter aan The Simpsons zelf overlaten. Ja, de serie heeft een reputatie op dat gebied. Zo kwam onlangs nog deze Pokémon-voorspelling uit, net als de engste voorspelling tot nu toe, over nucleair voedsel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.