Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

The Simpsons’ nieuwste juiste voorspelling is een Pokémon

Hebben ze opnieuw een voorspelling juist? Binnen enkele weken tijd komt Pokémon Scarlet & Violet uit en daar horen nieuwe Pokémon bij! Maar als we de memes moeten geloven, hebben The Simpsons decennia geleden Greavard al bedacht.

Vanaf 18 november kun je Pokémon Scarlet & Violet voor de Switch in huis halen, maar Nintendo heeft via een resem trailers alvast een aantal nieuwe Pokémon bekend gemaakt. Waaronder ook Greavard, een soort spookhond van het Ghost-type.

Greavard zou één van de dodelijkste karakters in de game zijn. Dat heeft de Ghost Dog te danken aan een aanval waarmee hij het leven uit zijn tegenstanders (en mensen!) zuigt. Bovendien geeft de nieuwe Pokémon je ook de mogelijkheid om een object uit de inventaris van de verliezer te nemen.

De Pokémon-voorspelling van The Simpsons

Fans van de populaire Japanse anime-serie vonden al snel enkele opvallende gelijkenissen met een aflevering uit seizoen 7 van The Simpsons. Uit het jaar 1995, meer dan 25 jaar geleden.

In aflevering 18 van het zevende seizoen wordt Marge gevraagd om met een origineel nieuw idee te komen voor een geanimeerd cartoonpersonage. Onzeker stamelt ze: “Ghost mutt?”. Wat zoveel betekent als spookstraathond of spookmormel. Bekijk hieronder de scène nog eens terug.

Oké, deze voorspelling van The Simpsons weegt inderdaad niet op tegen de voorspellingen die de Amerikaanse cartoonserie eerder gemaakt én juist had. Bijvoorbeeld de aankoop van Fox door Disney, het presidentschap van Donald Trump en misschien zelfs de World Trade Center-aanslagen van 11 september.

pokemon, voorspelling, the simpsons, greavard
(Afbeelding: Nintendo)

In ieder geval is de voorspelling van hoe een nieuwe Pokémon eruit ziet een leuke toevoeging aan de Nostradamus-waslijst van The Simpsons. En eindelijk heeft Marge gekregen wat ze wilde: een spookhond die ze vanaf 18 november in de wereld van Pokémon Scarlet & Violet zelf zal kunnen vangen.

Engste voorspelling tot nu toe

Lees in dit artikel de engste voorspelling van The Simpsons tot nu toe. Of check welke Pokémon-kaart er dit jaar voor een recordbedrag verkocht werd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.