Pim Jansen
Pim Jansen Nieuws 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De obsessie van Kanye West voor Adolf Hitler volgens oud-medewerkers

Kanye West blijkt een uitgesproken obsessie te hebben voor Adolf Hitler, iets dat niet eens echt als een verrassing komt na zijn antisemitische uitspraken. Oud-medewerkers hebben een boekje opengedaan tegenover CNN.

Er is veel te doen rond Kanye West. Vanwege antisemitische uitspraken in tweets en interviews lopen merken en bedrijven die aan hem gebonden zijn massaal weg. Apple Music verwijdert afspeellijsten met zijn muziek en zo kunnen we nog even doorgaan. En dan na te gaan dat de rapper nog niet zo lang geleden overwoog zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

‘Kanye West geobsedeerd door Adolf Hitler’

Interessante hypothetische vraag: wat als Kanye West president van de Verenigde Staten was geworden? In deze tijd had het zomaar kunnen gebeuren. Gelukkig is het nu niet zo heel realistisch meer, met de obsessie die oud-medewerkers hebben onthuld in het achterhoofd.

Een voormalig zakenpartner van Kanye West omschreef de werksfeer als vijandig en wees naar de “obsessie voor Adolf Hitler”. “Hij vertelde openlijk over het lezen van Mein Kampf en uitte zijn bewondering voor het gebruik van propaganda door nazi-Duitsland”, zegt de voormalig partner die anoniem wenst te blijven.

‘Ye zou bijna Hitler heten’

Het is duidelijk dat Kanye West zijn obsessie voor Adolf Hitler niet onder stoelen of banken schoof. “Hij prees de dictator dikwijls door te zeggen hoe ongelooflijk het was dat hij zoveel macht kon vergaren en praatte over alle geweldige dingen die hij en de nazi-partij voor het Duitse volk hadden bereikt”, zegt de anonieme bron tegen CNN.

Vier andere bronnen, waaronder tevens oud-medewerkers, vertellen dat de mensen rondom Kanye West op de hoogte waren van zijn obsessie. “Een paar jaar geleden wilde hij zijn nieuwe album zelfs Hitler noemen.” Uiteindelijk werd dit Ye (2018). De bronnen wensen anoniem te blijven in verband met risico op professionele vergelding.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.