Metro
Metro Human Interest 4 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Biden? Trump? Kanye west hint vast naar verkiezingen 2024

Terwijl Joe Biden en Donald Trump nog midden in de strijd om het presidentschap zitten, richt rapper Kanye West zich alvast op de verkiezingen van 2024. Op Twitter zegt hij namelijk zichzelf over vier jaar opnieuw verkiesbaar te stellen.

Het afgelopen jaar liet West weten zichzelf als geschikte presidentskandidaat te zien. Echter heeft de rapper zich neergelegd bij de huidige verkiezingen en wist hij al een tijdje dat 2020 niet persé zijn jaar was. Hij accepteerde zijn nederlaag nadat hij geen grote impact maakte door op 12 stembiljetten te verschijnen.

Kanye West for president in 2024

Toch blijft de 43-jarige rapper optimistisch. Hij twitterde: „WELP KANYE 2024″, waarmee hij aankondigt over vier jaar opnieuw presidentskandidaat te willen worden. Op de foto bij het bericht zien we een lachende West voor de kaart van de Verenigde Staten met verschillende rood gearceerde staten.

Kanye West wist dat hij dit jaar geen kans maakte, aangezien hij in augustus onmogelijk genoeg stemmen kon behalen met zijn campagne. Toch won de rapper meer dan 50.000 stemmen bij de verkiezingen. Hij verscheen niet op alle stembiljetten omdat hij bepaalde deadlines had gemist. Daarentegen wist hij wel een plek op de stembiljetten van Tennessee, Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Minnesota, Oklahoma, Utah, Iowa, Colorado en Vermont te bemachtigen. De rapper kreeg minstens duizend stemmen in elke staat waar hij op de stemming was.

De Amerikaanse artiest stemde op zichzelf in Wyoming en twitterde daarover: „Vandaag stem ik voor het eerst in mijn leven.” Of zijn vrouw Kim Kardashian ook op hem gestemd heeft is niet bekend.

De Amerikaanse verkiezingen zijn nog bezig en een winnaar is nog niet bekend.

🇺🇸 Check ook: Kim Kardashian West als first lady? Dat ziet er zo uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biden? Trump? Kanye west hint vast naar verkiezingen 2024
Sluiten