Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 28 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Zeldzame Pokémon-kaart met Pikachu verkocht voor recordbedrag

Een Pokémon-kaart met Pikachu is verkocht voor 900.000 dollar, omgerekend 801.783 euro. Daarmee is het de duurste kaart ooit binnen de franchise.

Het gaat om een in ‘mint condition’ (nieuwstaat) verkerende Pokémon-kaart uit de zeldzame serie Pikachu-Holo Illustrator, die in 1998 is uitgebracht.

Duurste Pokémon-kaart ooit: Pikachu-Holo Illustrator

In totaal bestaan er wereldwijd minder dan 40 exemplaren van de Pikachu-Holo Illustrator. Daarvan zijn er 24 beoordeeld door de PSA. De PSA-score ligt tussen de 1 en 10 en geeft aan hoe goed de staat van een Pokémon-kaart is.

Om de prijs en de stijging van de kaarten in perspectief te zetten: in 2019 werd er een vergelijkbare kaart voor 195.000 dollar verkocht. In februari 2021 bracht een vergelijkbare kaart 375.000 dollar op. Laatst genoemde was tot voor kort de duurste Pokémon-kaart ooit.

Toen de Pikachu-Holo Illustrator van 900.000 euro begin februari voor het eerst geveild werd, gingen de biedingen tot slechts 75.000 dollar. Maar een biedingsoorlog die volgde, bracht de prijs alsnog naar de recordhoogte. Meer informatie over het kaartje lees je op de veilingwebsite Goldin.

Investeren

Goed, dat wordt even goed zoeken naar een Pikachu-Holo Illustrator in je oude collectie op zolder. Of naar andere waardevolle Pokémon-kaarten. Deze kaartjes blijken namelijk een goede investering. Lees in dit artikel op welke manieren je kunt investeren en welk type kaart veel waard is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.