Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Khabib maakt opnieuw indruk en haalt uit naar Conor McGregor

Afgelopen weekend vond UFC Vegas 49 plaats. In het UFC Apex werden vechtsportliefhebbers getrakteerd op een mooie avond. Deze werd afgesloten door Islam Makhachev. De Russische vechter die wordt gecoacht door de man die hij moet gaan opvolgen: Khabib Nurmagomedov. Dat gaat tot zover uitstekend. Zowel binnen, als buiten octagon.

Islam Makhachev boekte dit weekend alweer zijn twaalfde overwinning in de UFC. Daartegenover staat slechts één nederlaag. Dat is er echter al wel eentje meer dan zijn leermeester Khabib. De dominantste vechter van de afgelopen jaren bleef zijn gehele UFC-carrière ongeslagen. Op dat punt kan Islam hem niet meer evenaren, maar op andere vlakken volgt hij zijn grote voorbeeld op de voet.

Opvolger Khabib maakt opnieuw indruk

Zo ook afgelopen weekend. Islam Makhachev nam het op tegen Bobby Green, en maakt grote indruk. Vanaf de allereerste seconde nam de Rus het heft in handen en domineerde het gevecht. Een optreden dat deed denken aan de vele winstpartijen van Khabib Nurmagomedov. Vooral op de grond was Bobby Green volledig kansloos en vond daar al in de eerste ronde zijn Waterloo.

Het voordeel van Khabib als trainer (beelden zijn van Islam Makhachev’s vorige gevecht)

Voor Islam Makhachev is het zijn tiende overwinning op een rij. Wat hem betreft is het nu tijd voor een kans op de titel. Begrijpelijk gezien de cijfers, maar het ontbreekt de Rus nog aan een overwinning op een grote tegenstander. Islam won tot nu toe vooral gevechten tegen vechters die lager op de lightweight-ranglijst staan.

Islam Makhachev wil UFC-titelgevecht

Daar zit ook wat pech bij, want de pupil van Khabib zou het afgelopen weekend eigenlijk opnemen tegen nummer drie Beneil Dariush. De in Iran geboren UFC-vechter moest echter acht dagen voor het gevecht afzeggen wegens een beenblessure. Bobby Green wilde wel invallen, maar was mede door een korte voorbereiding volledig kansloos.

Blijft Jake Paul boksen tegen UFC-oudjes of wordt het MMA met Khabib?

Islam Makhachev had zich waarschijnlijk liever willen bewijzen tegen Beneil Dariush. Toch blijft de Rus erbij dat hij nog steeds een kans op de titel verdient. Hij vindt in ieder geval dat hij eerder aan de beurt is dan Conor McGregor. De voormalig UFC-kampioen gaat naar verwachting deze zomer terugkeren in de octagon en wil het liefst meteen voor de titel gaan.

Islam Makhachev vs. Conor McGregor

Na het gevecht werd Islam Makhachev geconfronteerd met de uitspraken van Conor McGregor en of hij het eventueel op zou willen opnemen tegen de Ier. Islam reageerde zoals zijn leermeester Khabib dat ook zou hebben gedaan. Met een lach op zijn gezicht zegt hij dat Conor McGregor niets meer voorstelt en dat hij hem met gemak zal verslaan.

Toch is een gevecht tussen Islam Makhachev en Conor McGregor geen slecht idee. De Rus heeft een overwinning nodig op een grote naam en The Notorious moet na twee nederlagen op rij weer eens gaan bewijzen dat hij het nog kan. Voor Conor McGregor zijn er echter ook nog genoeg andere opties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.