Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: ontroerende Poolse Original sluit februari af

Op de laatste dag van februari komt er nog één Original-film bij. De maand, die bol stond van nieuwe films en series op Netflix, wordt afgesloten met het Poolse drama My Wonderful Life (in het Pools: Moje wspaniałe życie).

Dat ze in Polen goede films en series maken, merkten Netflix-abonnees al eens na de lancering van The Woods. Deze complexe misdaadserie heeft nog altijd een 100% score op Rotten Tomatoes.

My Wonderful Life op Netflix

Nu geen misdaad, maar een intiem en ontroerend drama. My Wonderful Life gaat over een ongelukkig getrouwde moeder die probeert haar familie, bestaande uit meerdere generaties met verschillende opvattingen, bij elkaar te houden. En dan is er ook nog een anonieme afperser die dreigt haar geheim prijs te geven.

Agata Buzek speelt de hoofdrol in My Wonderful Life en vertolkt het moederpersonage Joanna ‘Jo’ Liesiecka. Buzek is een model en actrice uit Polen, met internationale allure. Zo was ze de tegenspeelster van Jason Statham in Hummingbird. Ook interessant: ze is de dochter van de voormalige minister-president van Polen, Jerzy Buzek. Maar we dwalen af.

Waarom de Poolse Original proberen?

Naast alle Amerikaanse en Britse producties is het wel eens verfrissend om een anderstalige Netflix Original te kijken. Een familiedrama in een land als Polen levert weer heel andere inzichten op dan in de gebruikelijke landen. Andere geschiedenis (nu helaas weer actueel), andere maatschappij, noem maar op. Het verhaal is in ieder geval intiem en ontroerend, en door die afperser hangt er ook een constante spanning in de lucht.

My Wonderful Life (Moje wspaniałe życie) is nu te zien op Netflix. Tip: kijken in het Pools, met Nederlandse ondertiteling. Bij sommige abonnees speelt de film automatisch in het Engels af. Dan komt het allemaal een stuk minder over.

Check in dit artikel alvast de bomvolle lijst met nieuwe films en series die in maart 2022 verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.