Nieuwe Netflix-serie uit Polen scoort 100% op Rotten Tomatoes

Netflix oogst lovende kritieken met de nieuwe serie The Woods. Het misdaaddrama scoort de volle 100% op Rotten Tomatoes, maar bij het publiek moet de Original nog even landen.

The Woods is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Harlan Coben. Maar in tegenstelling tot het boek speelt het verhaal zich niet in het Amerikaanse New Jersey af, maar in Polen.

Netflix Original The Woods

The Woods begint in een Pools zomerkamp in het 1994, dat in een chaos verandert door een misdrijf en de verdwijning van vier jongeren. Als er later twee lichamen gevonden worden, ontrafelt zich een duister mysterie. 25 jaar later wordt aanklager Pawel Kopinski door de politie ingeschakeld voor de identificatie van een van de moordslachtoffers.

Filmcritici en -media zijn lovend over de Poolse serie. The Woods speelt zich af in twee tijden en dat pakt volgens de critici grotendeels goed uit. Recensenten zijn zonder uitzondering positief, maar de volle 5 sterren worden ook weer niet gegeven. “Je wil blijven kijken, ook al is het mysterie af en toe te complex”, schrijft Joel Keller van Decider.

Poolse serie scoort 100% op Rotten Tomatoes

De Poolse Netflix Original scoort 100% op Rotten Tomatoes en daar kunnen alleen deze series over meepraten. Het publiek loopt er nog niet mee weg. Op basis van de eerste publieksrecensies scoort de film een 6,6 op IMDb. De serie zou minder geloofwaardig zijn dan het boek, lees je veel terug.

We zouden zeggen: oordeel vooral zelf. Je bent in ieder geval zo door de Poolse serie heen, die bestaat uit 6 afleveringen van 50 minuten. Voordat je The Woods gaat kijken, moet je de taal instellen op ‘Origineel’ (Pools). Bij Netflix staat de taal standaard ingesteld op ‘Engels’. 12 juni 2020 ging de serie in première.

Check ook: The Devil Next Door: docu-serie onthult dubbelleven van nazi-beul

Reageer op artikel:
Nieuwe Netflix-serie uit Polen scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten