Martin de Coninck
Martin de Coninck Architectuur 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things-landhuis Creel te koop voor angstaanjagende prijs

Het creepy landhuis Creel uit Stranger Things seizoen 4 staat te koop. Voor 1,5 miljoen dollar ben je de nieuwe eigenaar en doe je nooit meer een oog dicht. Het huis staat overigens in Rome. Nee, niet die stad in Italië, maar in Georgia.

Het prachtige Victoriaanse landhuis was de plek waar de geest van het jongetje Peter Ballard langzaam ontspoorde. Het huis had sinistere bedoelingen met kleine Peter en plantte de eerste zaadjes voor zijn latere transformatie in het ultieme kwaad Vecna.

Vecna roept je om zijn prachtige landhuis te kopen

Het landhuis uit de Netflix-serie Stranger Things is angstaanjagend, maar het blijft fictie. En voor 1,5 miljoen dollar een prachtig landhuis in de Amerikaanse staat Georgia kopen, is zo gek nog niet. Zeker niet als je ontdekt wat je er allemaal voor krijgt.

De villa stamt uit 1882 en is gebouwd in klassiek Victoriaanse stijl. Naast 7 kamers beschikt het huis ook over 7 badkamers. Nooit meer een badkamer delen, wat een verademing.

Genoeg ruimte

Verder is de totale oppervlakte van het pand meer dan 550 vierkante meter en zijn originele details volop aanwezig. Zo bestaat het interieur uit handgemaakte kasten, gelaagd lijstwerk en een op maat gemaakte buffetkast. Ook word je de trotse eigenaar van een antieke wandkluis en prachtig gietijzeren urinoir.

stranger things, huis, vecna, te koop, creel, landhuis
(Afbeelding: Toles, Temple & Wright, INC)
stranger things, huis, vecna, te koop, creel, landhuis
(Afbeelding: Toles, Temple & Wright, INC)

Mocht je het als nieuwe eigenaar toch benauwd krijgen in het Stranger Things-horrorhuis, dan kun je je altijd nog verplaatsen naar de knusse slaapkamer. Hier tref je een gezellige ambiance met ingebouwde open haard en hardhouten vloeren. Ideaal om de hartslag weer even omlaag te brengen.

Huis vol herkenbare Stranger Things-elementen

Hoewel het huis iets gezelliger is aangekleed dan wat we in Stranger Things 4 zagen, zijn er voor fans zeker vertrouwde elementen aanwezig. Zo zijn de eetkamer, aangrenzende salon en woonkamer zeer herkenbaar. De keuken is wel compleet gerenoveerd en een ware eyecatcher met een royaal kookeiland van zo’n 5 meter breed inclusief marmeren keukenblad. En, voor die 1,5 miljoen dollar, is er natuurlijk ook een ijsblokjesmachine aanwezig.

creel house, stranger things, landhuis, te koop, vecna
Het huis in Stranger Things seizoen 4 (Afbeelding: Netflix)

Het huis heeft trouwens nog een andere connectie met Stranger Things. Op zo’n 5 kilometer afstand ligt het gebouw dat in de serie diende als decor voor Pennhurst Mental Hospital.

Gastenverblijf in gotische stijl en Vecna’s zolder

Perfect in lijn met duistere sferen en krachten uit Stranger Things, is het gastenverblijf afgewerkt in gotische stijl en de zolder een projectje voor de handige doe-het-zelver. Die kun je dus helemaal naar smaak inrichten, eventueel met een levensechte Veca-pop middenin de ruimte die zich, net als in de serie, vastklampt met al z’n tentakels.

stranger things, huis, vecna, te koop, creel, landhuis, slaapkamer
(Afbeelding: Toles, Temple & Wright, INC)

Interesse gewekt? Bekijk dan alle details en foto’s van het horrorhuis dat te koop staat bij Toles, Temple & Wright, INC.. Check ook deze nieuwe horrorserie op Netflix van de makers van Dark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.