Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 16 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Mannen en hun barbecue: deze 5 gewoontes herken je zeker

Het blijft een dingetje: mannen en hun barbecue. De geur van houtskool lijkt een oerinstinct op te roepen. Zeker met dit mooie weer staan we te trappelen om de barbecues weer aan te steken. Beyond Meat onderzocht ter ere van Vaderdag de barbecuegewoontes van Nederlandse mannen. We zetten de 5 leukste op een rij. 

Gaat wat jou betreft de barbecue elke dag aan? Dan ben je niet de enige: maar liefst 70% van de Nederlandse mannen geeft aan het liefst vaker de barbecue aan te willen steken, blijkt uit het onderzoek van plant-based powerhouse Beyond Meat.

Het is de regen die vaak roet in het eten gooit: 52% van de mannen zegt dat slecht weer een reden is om de barbecue te laten staan. Maar laat dát nu geen probleem vormen de komende dagen en op Vaderdag: er staat stralend weer op het programma.

1. Barbecue: toch een mannending

Cliché, maar waar: maar liefst 59% van de Nederlandse mannen geeft aan dat zij de uitgewezen barbecue-chef zijn in het gezin. Veel mannen vinden dat eigenlijk wel terecht, want 40% van alle mannen geeft aan het beste te kunnen barbecueën van iedereen binnen het huishouden. Alle clichés zijn waar, zullen we maar zeggen.

2. Plantaardig vlees op de barbecue

De tijd van traditioneel vlees op de barbecue lijkt voorbij. Veel mannen zien graag wat meer variatie op de barbecue en willen hun assortiment wat meer gebalanceerd hebben. Plantaardig vlees is voor veel mannen een goede optie: 29% is van plan plantaardig vlees te gaan gebruiken deze zomer. En 25% van de mannen staat zelfs open voor een geheel plantaardige barbecue. Een gebalanceerde levensstijl (45%) en duurzaamheid (45%) zijn daarbij de belangrijkste overwegingen. 

3. Trots als een pauw

Een perfect gebarbecuede burger blijkt de grootste uitdaging. Mannen zijn zo trots als een pauw als hun burger precies goed gegaard is. Van de Nederlandse mannen geeft 28% aan dat dit het lastigste onderdeel is van barbecue. Ook multitasken is een uitdaging: 26% zegt weleens afgeleid te worden door visite en dan de barbecue te vergeten.

4. Hamburgers zijn favoriet

Met hamburgers kun je eigenlijk niet de mist in gaan: 59% van de mannen geeft aan dat burgers hun favoriete barbecue-gerecht zijn. Ook worstjes en kip doen het goed en staan bij respectievelijk 44% en 43% van de mannen op de barbecue-verlanglijst.

5. In de sneeuw is ook een optie

Hoewel 22% van de Nederlandse mannen de barbecue al aanzet als het tussen de 11 en 15 (!) graden is, vindt een grotere groep (27%) dat toch te koud. Bij lekker weer en lichte regen gaat 18% van de mannen nog wel buiten staan, maar zodra de regenbui losbarst, houden de meesten het voor gezien.

Voor 3% van de mannen is afblazen echt geen optie: zij geven aan ook bij hevige regen en zelfs hagel dapper door te gaan met burgers omdraaien. En 10% vindt het zelfs geen probleem om in de sneeuw te barbecueën, zolang ze zelf droog staan. Voorlopig is dat niet aan de orde, gelukkig.

Plantaardig vlees

De merkbelofte van Beyond Meat, Eat What You Love, staat voor heerlijk én duurzaam plantaardig vlees, zodat consumenten kunnen blijven eten wat ze lekker vinden. Door plantaardig te eten in plaats van dierlijk vlees, kunnen we een positieve invloed hebben op groeiende, wereldwijde problemen, zoals tekorten aan natuurlijke hulpbronnen en dierenleed

Met Beyond Meat kan je genieten van dezelfde smaakbeleving die je gewend bent van vlees, maar met een positieve impact en een gebalanceerde levensstijl. Het onderzoek van Beyond Meat uit dit artikel is uitgevoerd in mei 2022 door het Britse onderzoeksbureau One Poll onder 2000 Nederlandse volwassenen die in het afgelopen jaar hebben gebarbecued.

In samenwerking met Beyond Meat

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.