Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk kan in 2024 iedereen op aarde 125 dollar schenken

Met een vermogen van 217 miljard is Elon Musk lang en breed de rijkste persoon ter wereld. Het zal je dan ook niets verrassen dat een nieuw rapport voorspelt dat Elon Musk de eerste biljonair ter wereld zal worden. Dat het nog relatief kort zal zijn voordat de Tesla en SpaceX CEO zichzelf zo mag noemen, echter wel.

In een rapport voorspelt softwarebedrijf Tipalti Approve dat Elon Musk in de komende twee jaar al een biljonair is. Een biljoen heeft twaalf nullen. Oftewel: hij heeft over twee jaar een vermogen 1.000.000.000.000 dollar. Dat is inderdaad duizend keer een miljard. Uitgaande van een wereldbevolking van 8 miljard, kan hij iedereen op aarde dan 125 dollar geven.

Elon Musk als eerste biljonair

Om erachter te komen welke miljardair waarschijnlijk het eerst de biljonair status bereikt, vergeleek het softwarebedrijf het jaarlijkse vermogen van de 30 rijkste mensen van 2017 tot nu. Door op deze manier het jaarlijkse groeipercentage te berekenen, kon het bedrijf een voorspelling doen over wie het eerst de status bereikt.

Dat bleek Elon Musk te zijn. En als zijn vermogen op hetzelfde tempo doorgroeit, is dat zelfs al in 2024.

Hieronder noemen we de rijke mensen die na Musk dezelfde status bereiken. En nee, het zijn niet bekende namen als Jeff Bezos en Bill Gates die dat als eerste na Musk doen:

  • Guatam Adani (Adani Group Chairman) in 2025
  • Zhang Yiming (oprichter en CEO van TikTok’s moederbedrijf ByteDance Technology Co.) in 2026
  • Mukesh Ambani (Louis Vuitton CEO) in 2029
  • Jeff Bezos (Amazon oprichter) in 2030
  • Larry Page (co-founder Google) in 2032
  • Steve Balmer (eigenaar van L.A. Clippers en vroegere Microsoft CEO) in 2032
  • Mark Zuckerberg (Facebook CEO) in 2034
  • Larry Ellison (Oracle CEO) in 2036
  • Bill Gates (Microsoft co-founder) in 2044

Dit jaar is Musk juist armer

Dat het rapport nu juist voorspelt dat Elon Musk over twee jaar de eerste biljonair wordt, is opmerkelijk. Vorige maand werd namelijk bekend dat niemand meer geld heeft verloren dan Elon Musk dit jaar. Door een dalende koers van Tesla werd de CEO in een half jaar tijd 64.3 miljard armer.

Klagen is natuurlijk niet nodig: ondanks het verliezen van deze miljarden is Musk dus hard op weg om de eerste biljonair te worden.

Dit is hoeveel miljard Elon Musk en Jeff Bezos dit jaar al zijn verloren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.