Dennis Mons
Dennis Mons Eten & Drinken 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Jack Daniels en Coca-Cola bundelen krachten voor episch blikje

Bourbon-gigant Jack Daniels gaat een blikje Jack & Coke uitbrengen, in samenwerking met Coca-Cola. Het is de meest gedronken mix van het merk.

Jack Daniels was al enige tijd in combinatie met cola verkrijgbaar, maar nog niet met de ‘echte’ Coca-Cola.

Verschillende combinaties

Het drankje wordt later dit jaar voor het eerst gelanceerd in Mexico. Er komt sowieso ook een suikerloze versie van uit. De Jack & Coke heeft een alcoholpercentage van 5%, maar de fabrikanten stellen dat het per land hoger of lager kan zijn.

Jack Daniels Coca-Cola
Het nieuwe blikje van Jack Daniels en Coca-Cola (Afbeelding: Business Wire) (Afbeelding: Business Wire)

“Deze collab brengt twee iconische Amerikaanse merken samen”, stelt Lawson Whiting, CEO van Brown-Forman. “De samenwerking zorgt ervoor dat consumenten een smaakervaring krijgen die consistent, handig en draagbaar is.”

Ready to drink Jack & Coke

“Brown-Forman is al leider wat ‘ready to drink’ (RTD) betreft sinds de lancering van onze RTD dertig jaar geleden. Coca-Cola vult Jack Daniels perfect aan. De consument staat bij ons altijd centraal”, vult James Quinc, CEO van Coca-Cola aan. “We zijn trots op onze samenwerking met Brown-Forman en kijken uit naar de lancering van de RTD Jack Daniels en Coca-Cola.”

Verantwoord drinken met Jack Daniels en Coca-Cola

Het blikje heeft natuurlijk beide logo’s van de iconische merken op de voorkant. Daarnaast is ook te lezen dat het alleen gedronken mag worden door mensen op een legale leeftijd. Die boodschap koppelen de bedrijven ook aan hun marketingstrategie.

Het is niet de eerste keer dat Coca-Cola een samenwerking aangaat. Eerder bracht het Amerikaanse bedrijf ook mixjes op de markt met Topo Chica Hard Seltzer en Simply Spiked Lemonade. Toch zijn er veel fans die juist uitkijken naar deze beroemde mix met Jack.

Wanneer de Jack & Coke naar Nederland komt, is nog niet bekend. Brown-Forman, dat Jack Daniels maakt, heeft wel gesteld dat het drankje vanaf 2023 in Amerikaanse winkelschappen te vinden is.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je nu lekkere bourbons proberen? Hier vijf fijne tips.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.