Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Eten & Drinken 16 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners Slijterij: 5 tongstrelende, Amerikaanse whiskey’s

Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een drankje. Daarvoor kun je naar de kroeg, maar het is ook lekker om gewoon thuis te genieten. Wij helpen je in deze rubriek graag bij het vinden van de lekkerste en betere dranken, en ze zijn ook nog in de aanbieding. Dit weekend is het tijd voor een heerlijke, Amerikaanse whiskey.

We sturen je gelukkig niet helemaal naar de Verenigde Staten om deze flessen te bemachtigen. Alle whiskey’s zijn gewoon op voorraad in deze Nederlandse web-slijterijen.

1. Koval Bourbon, 500ml – €37,19

Koval Bourbon, amerikaanse whisky aanbieding

Koval is bekend bij de connaisseur, maar waarschijnlijk niet bij de doorsnee drinker en dat is zonde. Want deze overheerlijke bourbon staat garant voor een avondje stijlvol genieten. In tegenstelling tot vele andere distilleerders experimenteert Koval nog met hun beslag. Ze zijn er niet vies van om hun graan en mais uit Afrika of Azië te halen. Dit maakt hem toch net even anders. Het klinkt als een exotische whiskey, maar de prijs is Nederlands. Spreekt dit je aan, bestel hem vanavond nog, dan heb je hem in huis voor het weekend valt.

2. Bulleit, 700ml – €19,99

Bulleit, amerikaanse whisky aanbieding

Wat moet je weten over Bulleit? Allereerst, je spreekt het uit als ‘Bullit’. Deze bourbon is een ware prijswinnaar en een van de meest bekende en geliefde whiskey’s van Kentucky. Bulleit is zoet, zacht en soepel. Dat komt vooral door het water in de Kentucky rivier, wat de bourbons uit die streek zo’n zoetig karakter geeft. Over smaak valt te twisten. De een proeft karamel, de ander vermoedt eerder vruchtenjam. Hoe je hem ook drinkt, over één ding kunnen we het allemaal eens zijn; voor 19,99 euro is het echt een koopje.

3. Ole Smokey Harley Davidson, 500ml – €24,95

Koval Bourbon, amerikaanse whisky aanbieding

Motoren, jasjes, bikers en dus ook gewoon whiskey. Harley Davidson is van alle markten thuis en gaf Ole Smoky de opdracht om een whiskey te produceren die bij hun imago past. De doorrookte blended is voor iedereen die van een stoutmoedige, krachtige whiskey houdt. Hij komt in een originele fles; de mason-jar is een knipoog naar de oude moonshine stokers, daarom draagt de Ole Smoky ook dit label. Je vindt hem in het online magazijn van Drank Dozijn.

4. Jack Daniel’s Gentleman Jack, 700ml – €24,95

Jack Daniels, amerikaanse whisky aanbieding

Zeg dat je Jack Daniel’s niet bij een prestige klasse whiskey vindt passen en je hebt het bij het rechte eind. The Gentleman Jack is echter wel de uitzondering op de regel. Het is een kruidige Tennessee met een zachte, lange, warme afdronk. Je kan hem zien als de klassieke editie van de Jack Daniel’s whiskey’s. De distillerij uit Tennessee ziet ‘m in ieder geval als hun paradepaardje. Juist door de unieke rijping waar met uiterste zorg aan wordt gewerkt en de fruitige tonen is dit de perfecte whiskey om het weekend mee in te luiden. Je vindt hem hier.

5. Blanton’s Original, 700ml – €38,95

Amerika is het land van de bourbons, zeker in de streek van Kentucky. Men noemt de Blanton’s ook wel de enige echte, de originele bourbon. De aroma hint naar citrusvruchten met karamel en vanille en de smaak is zoet en erg warm. Omdat de Blanton’s Original in één vat wordt gerijpt, heeft  kopere goedje zo’n unieke smaak. Bestel de Originals hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.