Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Human Interest 12 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Je ontvangt maar geen matches? Misschien zit je te vaak op Tinder

Je swipet naar links of je swipet naar rechts: inmiddels zijn we al jaren bekend met het concept. Hopend tot de vrouw van je leven een keer op je beeldscherm voorbij komt. Veel tijd op Tinder doorbrengen, blijkt nochtans juist in je nadeel te werken. Uit onderzoek blijkt namelijk het onderstaande. 

Melanie Schilling van het Britse dating programma Married at First Sight ging op onderzoek uit. Hoe kan het nou dat je zo vaak naar rechts swipet, maar zelden echt matcht met iemand? Het heeft natuurlijk deels te maken het feit dat de dame in kwestie jou gewoon niet leuk vindt, maar net als vele social media apps werkt ook Tinder met algoritmes die bepalen hoe hoog je geplaatst wordt.

Waarom te lang ‘Tinderen’ niet werkt

Tinder houdt dus bij hoe actief jij bent. Ben je té actief, dan bestempelt de app je als een zogenoemde overdater. Deze mensen zijn vaak te actief, willen veel matches, maar gaan vaak zelden over op interactie. Zodra ze jou herkennen als overdater, wordt je profiel minder zichtbaar. Dit is natuurlijk heel verwarrend, want je zit juist op Tinder om te kunnen daten, ook heeft de app geen duidelijke richtlijnen opgesteld voor overdaters en doorsnee gebruikers.

Er zijn overigens veel sceptici over de effectiviteit van Tinder. Velen zien het maar als hook-up app om een snelle scharrel te scoren. Lang niet iedereen gebruikt de app zo, maar Tinder heeft wel die reputatie. Juist hierom ziet Tinder je als een hongerige wolf als je lang op zoek gaat naar matches, zonder dat je met reeds gekoppelde vrouwen contact houdt.

De sleutel voor succes

Minder swipen of slechts een moment van de dag kiezen is natuurlijk de allerbeste oplossing. Het schijnt dat zondagmiddag rond 13:00 het beste moment is om te matchen met iemand anders. Er zijn ook nog drastischere stappen die je kunt ondernemen.

  • Reset je profiel. Hiermee raak je wel alle matches kwijt. Het kan zijn dat Tinder nog een kleine week jouw profiel verstopt, zodra jij je beter aan de gedragsregels houdt zal de app je mondjesmaat weer omhoog plaatsen.
  • Verwijder alle foto’s van je account en vervang ze met nieuwe foto’s die je nog niet eerder hebt gebruikt. Alleen op deze manier trick je Tinder en denken de algoritmes dat jij een nieuw persoon bent.
  • Deze laatste truc is wat rigoureus en je moet zelf bedenken of je het de moeite waard vindt, maar je kunt ook jouw oude profiel helemaal verwijderen en met een nieuwbakken Facebook-profiel starten. Besef wel dat jouw nieuwe profiel op Facebook wel een significant aantal aan vrienden moet hebben. Zodra het op een fake-account lijkt, zal Tinder je direct blokkeren. Het is dus veel moeite voor waarschijnlijk relatief weinig resultaat. Desalniettemin is het wel een leuk experiment.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.