Etiquette: Zo gedraag je jezelf op een Tinder date

Je swipete naar rechts, het werd een match en na een aantal gesprekken besloten jullie om af te spreken. En dan ga je malen. ‘Lijkt zij wel op haar profielfoto? Lijk jij wel op jouw foto?’ Er spelen veel oppervlakkige factoren mee, maar die maken helemaal niks uit als je jezelf een beetje gedraagt op je Tinder date.

Goed, jullie hebben elkaar middels een app ontmoet, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Onthoud twee dingen heel goed. Ze vindt je aantrekkelijk, want ze heeft ook naar rechts geswiped en ze is in je geïnteresseerd, want ze heeft ingestemd met een Tinder date.

Doe dit tijdens de date

Leer elkaar kennen: Het belangrijkste tijdens de date is elkaar leren kennen. De avond begint bij een ontmoeting en vanaf dat moment wil je weten hoe zij echt in elkaar zit. Daarnaast moet je haar ook een goede indruk van jou geven. Het is gewoon een eerste date, er gaan dingen zijn waar jij het misschien niet mee eens bent. Andersom zal dat ook zo zijn. Net als jij, wil zij ook een goede indruk krijgen van wie er tegenover haar zit. Doe hier jouw profijt mee en wees jezelf. Ze merkt het snel genoeg als je niet eerlijk bent. Gouden regel: praat niet te veel en weet wanneer je moet luisteren.

Houd het luchtig en gezellig: Niemand zit te wachten op een betweter die alleen maar over de politiek of economie wil praten. Jullie gesprekken op Tinder waren ook luchtig. Het is een eerste date, ze hoeft echt niet nu al te weten wat jouw tienjarige toekomstplan is. Je wil overkomen als een gezellige, grappige en zelfverzekerde man. Mocht je hier moeite mee hebben, laat haar dan eens de leiding nemen in een gesprek en luister goed naar haar gespreksonderwerpen.

Want de vragen die je saai vindt om te stellen, komen nog 3 keer zo boring aan als je ze in een pijnlijke stilte stelt.

Verleid haar: Blijf bescheiden, maak haar aan het lachen of kijk eens heel diep in haar ogen. Raak haar hand eens aan of nog beter, zorg dat zij jou eens een aanraakt. Ten eerste meet je of zij zich op haar gemak voelt en ten tweede laat jij weten dat je geïnteresseerd bent. Blijf netjes! Je moet aanvoelen of zij hier voor open staat, als je dit niet zeker weet, leg je hand dan op haar rug of schouder in plaats van een spannendere plek als haar taille of heup.

Wees spontaan: Je hoeft geen 3 gangen diner, gevolgd door een wandeling door het park en een romantisch buitenconcert onder het sterrenlicht te pannen. Dat bewaar je maar voor een meer gewichtige gelegenheid. Je gaat nu gewoon voor iets lichts, vertel daarom ook niet wat je gaat doen. Spreek gewoon ergens af. Een café is cliché, maar werkt vaak wel. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen zeggen: ‘Kom we wandelen even over de kerstmarkt bij het Museumplein.’ Op die manier toon je dat jij niet per sé alle touwtjes in hadden hoeft te hebben en dat je open staat voor verrassingen.

Omarm de ongemakkelijke stiltes: Het is jullie eerste Tinder date, de kans is groot dat het eerste uur wat ongemakkelijk gaat aanvoelen. Een gesprek forceren of ongemakkelijk lichamelijk contact zoeken gaat nooit werken. Want weet je waarom het stil is? Zij weet ook even niet wat ze moet zeggen. Dat komt niet door jou, maar dat komt omdat jullie aan elkaar moeten wennen. Houd oogcontact en lach. Ga niet overcompenseren met een gedwongen conversatie. Want de vragen die je saai vindt om te stellen, komen nog 3 keer zo boring aan als je ze in een pijnlijke stilte stelt.

Dit moet je nooit doen!

Te geil, te snel en te gretig: Een goede manier om de eerste serieuze date te verkloten is toch wel meteen met haar het bed in willen duiken. Sterker nog, ze verwacht waarschijnlijk niet eens een zoen aan het einde van de avond. Verwacht ze deze wel, dan moet dat kunnen, maar verder moet je jezelf gedeisd houden. Ze denkt namelijk dat je een leuke gast bent, en dat ben je ook.

Kom dan niet over als iemand die het alleen maar voor de seks doet. Het is zelfs een slim idee om de eerste keer seks af te slaan als zij het aanbiedt, tenminste: als je uit bent op een serieus vervolg. Geef haar iets om naar te verlangen. De hele reden dat je op date bent moet genoeg zeggen. Je hebt iemand ontmoet die daadwerkelijk in jou geïnteresseerd is, anders waren de gesprekken we zo gegaan. ‘Neuken?’, ‘Ja, is goed!’

‘Een meisje dat op Tinder Date wil gaan, is serieus op zoek naar een relatie.’

Het is geen sollicitatiegesprek: Kom niet meteen aan met zware vragen. Vraag haar gerust over zaken als haar werk, maar ga nog niet te diep. Ze komt net uit haar werk vandaan, grote kans dat ze niet over haar hele werkdag wil praten. Ze is dus waarschijnlijk ook niet geïnteresseerd in de fijne details van jouw werkdag. Zoals eerder gezegd moet je de conversatie luchtig en gezellig houden. Heb het over interesses. Dingen die je ooit nog had willen doen, maar nooit de tijd voor hebt gehad of nog beter, praat gewoon over klinklare onzin. Een sterke relatie begint bij goede inside jokes!

Wees vooral niet te aardig: Uiteraard moet je een echte gentleman blijven en je kan heus wel aardig en vriendelijk zijn. Houdt het gewoon, normaal. Als ze volgend weekend moet verhuizen, moet je niet meteen opperen om te komen helpen. Deze date moet leiden naar een relatie, niet naar de friendzone of nog erger, afwijzing. Te aardig zijn kan bij haar ook alarmbellen laten rinkelen. Alsof je wat verbergt.

Conclusie

Het is niet anders dan elke andere soort date. Gedraag je gewoon. Houd het luchtig en laat vooral niet merken dat je meteen na de eerste date van bil wil gaan (maar zorg wel voor spanning). Je hebt een voordeel, ze weet al deels wat haar te wachten staat, jij ook. Ze weet ook hoe je eruit ziet, dus het verwachtingspatroon is realistisch. En tot slot: Een meisje dat op Tinder Date wil gaan, is serieus op zoek naar een relatie. Als jij dat niet bent, dan zit misschien zij aan het verkeerde adres.

Reageer op artikel:
Etiquette: Zo gedraag je jezelf op een Tinder date
Sluiten