Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Zweedse The Crown’ is Netflix-hit met 100% op Rotten Tomatoes

Het Zweedse koningshuis is het Britse koningshuis niet, en bovendien is Young Royals een volledig fictieve serie. Feit is dat deze moderne apatie van The Crown een enorme hit is op Netflix met een 100% score op Rotten Tomatoes. Seizoen 2 is net verschenen.

Young Royals wordt wereldwijd massaal bekenen op dit moment en recensenten lopen ermee weg. De 100% score op Rotten Tomatoes betekent dat alle recensenten die aangesloten zijn bij die filmrecensiewebsite positief zijn. Op IMDb scoort de Netflix-serie een verdienstelijke 8,3 uit 10.

Young Royals seizoen 2 op Netflix

De sfeer in de Zweedse Netflix-serie is anders dan in The Crown. Centraal staat Prins Wilhelm (Edvin Ryding), die na een vechtpartij naar een kostschool wordt gestuurd. Daar raakt hij bevriend met Simon, een buitenbeentje in de hoge kringen. De vriendschap slaat om in verliefdheid, en dan zijn de rapen natuurlijk gaar in een koninklijke familie. Tot zover het plot van seizoen 1.

Seizoen 2 van Young Royals gaat, zoals in de meeste gevallen, verder na de gebeurtenissen in seizoen 1. Daarover gaan we niet te veel spoileren. Feit is dat ook de nieuwe afleveringen weer lovende recensies hebben ontvangen. Ook het kijkerspubliek is zeer enthousiast.

100% op Rotten Tomatoes voor ‘Zweedse The Crown’

Zoals gezegd scoort de Zweedse Netflix-serie onder recensenten de volle 100% op Rotten Tomatoes. Onder het publiek staat de score op 99%. Er zijn weinig films of series die hieraan kunnen tippen. “Het besef van Young Royals over de manier waarop klasse, privileges, ras en identiteit elkaar kruisen voelt ongelooflijk toekomstgericht”, schrijft Mimi Wong van Mediaversity Reviews treffend.

* De trailer van seizoen 2 kan spoilers bevatten!

Naast goede recensies en de maximale score op Rotten Tomatoes wordt het ‘Zweedse The Crown’ ook nog eens massaal bekeken. Op dit moment staat Young Royals volgens filmdatawebsite FlixPatrol op nummer 5 in de lijst met best bekeken series op Netflix. Seizoen 2 is nu te zien.

The Crown is volgens James Bond-icoon Judi Dench overigens ook fictie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.