Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Balenciaga maakt Adidas-sneakers ‘afgetrapt’ en 6,3 keer zo duur

Dat Balenciaga en Adidas de krachten hebben gebundeld, zag je vast al ergens voorbijkomen. Veel items kun je vergeten, maar de Stan Smith-sneakers zijn wel even de moeite waard. Oké, ze zijn wel afgetrapt en 6,3 keer zo duur als het originele model.

Maar het kan erger. Eerder dit jaar lanceerde Balenciaga deze extreem kapotte schoenen voor een nog veel extremere prijs. Die waren niet om aan te gluren, in tegenstelling tot deze Stan Smith-stappers.

Balenciaga x Adidas Stan Smith

Wij houden van Stan Smith-sneakers, maar het model van Adidas loopt in de beginweken niet over van comfort voor je voeten. Deze zogeheten worn-out trainers van Balenciaga zien er met het dunnere leer wat dat betreft een stuk soepeler uit. Ook prettig is de gedragen look, zoals deze schoenen op hun mooist zijn.

balenciaga adidas sneakers stan smith, duur, versleten
balenciaga adidas sneakers stan smith, duur, versleten pre loved worn out

De Balenciaga x Adidas Stan Smith-sneaker behoren tot de voorjaarscollab van 2023, maar je kunt de smaakvolle stappers vast vooruit bestellen. Je koopt ze voor 695 euro en dat is 6,3 keer zo duur als het standaard model van het Duitse sportmerk. Verkrijgbaar in het gebroken wit, donkergrijs en zwart.

De complete voorjaarscollab van 2023

De samenwerking tussen Balenciaga en Adidas gaat veel verder dan alleen deze ‘afgetrapte’ Stan Smith-sneakers. Verwacht oversized traingspakken, zonnebrillen, jassen, accessoires, voetbalshirts en Bella Hadid. Zij is een van de gezichten van de collab en daar kom je niet onderuit op Instagram.

Daarnaast is de Amerikaanse bokser Jermell Charlo een van de gezichten. Hij is de onbetwiste wereldkampioen in het superweltergewicht en de eerste bokser ooit in zijn klasse die de gordels van de vier mondiale bonden in bezit heeft. Hem zie je met een paar andere sneakers uit de collectie. Die je blijkbaar draagt met voetbalkousen en een oversized korte broek.

De complete collectie van Balenciaga en Adidas bekijk je hier. Check vooral ook de ‘panatshoes’. Dat zijn hakschoenen en een trainingsbroek ineen voor 3.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.