Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Marvel-sterren in duistere thriller Woman in the Window

Maak kennis met The Woman in the Window, een duistere thriller met een topcast vol grote namen. Waaronder twee Marvel-acteurs. Netflix lijkt te gaan scoren.

Mei vorig jaar had The Woman in the Window in de bioscoop uit moeten komen. De veelbelovende thriller van 20th Century Fox is gebaseerd op een razend populair boek en is ook nog eens voorzien van een sterrencast.

Van Disney+ naar Netflix

Dat leek niet mis te kunnen gaan, tot de pandemie opeens uitbrak. We kennen allemaal het verhaal ondertussen: de studio kon kiezen om de film meermaals uit te stellen, of het verlies te accepteren en direct naar streaming te gaan.

20th Century Fox valt tegenwoordig onder Disney, dus een lancering op Disney+ ligt dan voor de hand. De kersverse Netflix-concurrent kan elke Original gebruiken. Destijds was Star echter nog geen ding, de sectie van Disney+ waar je series en films voor volwassenen kunt streamen.

Daardoor bedankte Disney voor de film, die toch net iets te grimmig was voor de familievriendelijke service. Daardoor zijn we nu aanbeland bij een vreemde situatie: de thrilller is nu alsnog uitgekomen bij de grote concurrent van Disney+: Netflix.

The Woman in the Window

De streamingdienst verraste onlangs nog met een eerste volledige trailer van The Woman in the Window. Topregiseur Joe Wright (Darkest Hour, Pride and Prejudice) weet zich wel raad met het drama-genre, dus zijn betrokkenheid bij deze thriller is even verrassend als veelbelovend.

Amy Adams speelt Anna Fox, een vrouw met agorafobie. Oftewel, pleinvrees. Ze durft niet naar buiten en slijt hele dagen achter het raam van haar woonkamer. Het enige wat ze doet is de mensen buiten observeren. Dat is haar enige contact met de buitenwereld.

Dat klinkt al lichtelijk creepy, maar het leven van Anna komt compleet op zijn kop te staan wanneer ze op een dag opnieuw plaatsneemt achter het raam, en vervolgens een verschrikkelijke misdaad aanschouwt. Ze wordt ongewild deelgenote van een duister geheim, met een gevaarlijke obsessie als gevolg.

Topcast met Marvel-acteurs

Dat klinkt al als een heerlijk recept voor een solide thriller. Het boek waarop de film is gebaseerd werd al door critici geprezen, dus als Wright niet te veel buiten de lijntjes kleurt dan kan Netflix op een topfilm rekenen. Zuur voor Disney+, want ondertussen had de film prima op Star gelanceerd kunnen worden.

Oh ja, vergeet de rest van de cast niet. Amy Adams is namelijk niet de enige topper die haar naam aan het project heeft verbonden. Oscar-winnaar Gary Oldman en Marvel-sterren Anthony Mackie en Wyatt Russell zijn ook aan boord. Zij speelden de afgelopen weken ook tegenover elkaar in Disney+-show The Falcon and The Winter Soldier.

Vanaf nu is The Woman in the Window namelijk op Netflix te streamen.

Nu op Netflix: Thunder Force, het vrouwelijke antwoord op de Avengers

Netflix onthult brute thriller met Marvel-sterren: The Woman in the Window
💢 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.