Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Thunder Force, het vrouwelijke antwoord op de Avengers

Netflix introduceerde eerder deze maand Jupiter’s Legacy, een ambitieuze nieuwe superheldenserie. De show is gebaseerd op de comics van Mark Millar, de schrijver die ook verantwoordelijk was voor de comics achter Kick-Ass en Captain America: Civil War. Maar eerst kun je kennis gaan maken met Thunder Force.

Maar wat nou als je het genre nou eens niet bloedserieus neemt? Dan krijg je Thunder Force. Een film die nu op Netflix staat, met Melissa McCarthy en Octavia Spencer in de hoofdrol. Dat wordt scoren, nu Marvel-fans het al bijna twee jaar zonder een nieuwe film moeten stellen.

Netflix introduceert Thunder Force

In een wereld waar superschurken alledaags en heel normaal zijn, komen twee van elkaar vervreemde beste jeugdvrienden samen nadat één van hen een behandeling heeft bedacht die hen de macht geeft om hun stad te beschermen.

Met die synopsis moeten we het doen, want Netflix heeft verder wat het verhaal betreft weinig losgelaten. Gelukkig is er ook een trailer en is de film nu dus in zijn geheel te streamen. Daarin zien we inderdaad McCarthy als superheld, met haar gebruikelijke flauwe humor. Lucratief voor Hollywood, maar je moet er maar net van houden.

Sony onthult nieuwe PlayStation 5-controller en het is letterlijk een banaan

De grote verrassing

De grote verrassing van Thunder Force is echter nu al Octavia Spencer. De kans is groot dat je haar wel ergens van kent, na glansrollen in onder andere The Help en The Shape of Water. Oftewel: serieuzere films. Voor het grote publiek is het dan ook verrassend om de actrice in een komedie te zien opduiken, laat staan een flauwe superheldenfilm. In de meest positieve zin van het woord.

Naast McCarthy en Spencer bestaat de cast onder andere uit Bobby Cannavale, Pom Klementieff, Melissa Leo en Jason Bateman. Niet de minste namen. In de eerste trailer zien we hoe McCarthy superkrachten krijgt en daardoor een bus kan gooien. Het personage van Spencer kan onzichtbaar worden.

Volgende maand

Verder blijft Thunder Force een mysterie, en dat is alleen maar top. Waar je bij de gemiddelde Marvel-film al een jaar lang teasers voorbij hebt zien komen, laat Netflix je nu dus zonder al te veel spoilers de film in zijn geheel streamen. Oscar-materiaal? Met een belabberde score van 25 procent op Rotten Tomatoes is die kans nihil, maar zeker in deze tijden kunnen we wel een lach en wat superhelden-actie gebruiken.

Netflix gaat TikTok achterna met verrassende nieuwe feature

Thunder Force: Netflix introduceert de vrouwelijke Avengers
🎇 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.