Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat TikTok achterna met verrassende nieuwe feature

Netflix ziet niet enkel Disney+ en andere streamingdiensten als grote concurrenten. In een recent rapport noemde het bedrijf juist Tiktok en games als Fortnite als grootste concurrenten.

Waarom? Omdat zij ook tijdverslinders zijn. Als consument heb je maar een beperkt aantal uren vrije tijd op een dag. Elke keer maak je weer de keuze waar je die tijd aan gaat besteden. Open je Netflix, of ga je toch een potje Fortnite spelen? Of scroll je even door TikTok?

Netflix versus TikTok

Dat is een groot probleem voor Netflix. Door Instagram of TikTok kun je een minuutje scrollen, en weer verder gaan met je dag. Snel vermaak, efficiënt. Bij Netflix ga je niet even één minuut van een aflevering of film streamen.

Daardoor is de drempel om Netflix aan te slingeren flink. Maar daar heeft het bedrijf een oplossing op bedacht, in de vorm van een nieuwe feature. Netflix heeft flink bij TikTok afgekeken en introduceert Fast Laughs.

Rosie Huntington-Whiteley betovert je in niets verhullende Elle-shoot

Fast Laughs

Het idee is simpel: je krijgt op TikTok-achtige wijze grappige momenten uit Netflix Originals te zien. Korte grappen uit specials van comedians, of een komisch op zichzelf staand moment uit een film en serie. Bevalt het fragment in kwestie je? Dan kun je in één keer de gehele titel aan je bibliotheek toevoegen.

Ideaal. En tevens een makkelijke manier om nieuwe titels te ontdekken. Fast Laughs is op dit moment enkel beschikbaar voor iOS-gebruikers in een beperkt aantal landen. Je kunt het nog zien als een test dus, al heeft is Patrick Flemming er enthousiast over.

Hij is innovatiebaas bij het bedrijf. “We kijken altijd naar nieuwe manieren om mensen te entertainen en ze makkelijker nieuwe series te laten ontdekken,” aldus Flemming.

Twee vliegen in één klap

Voor de streamingdienst is het twee vliegen in één klap. Nu er steeds meer streamingdiensten op de markt komen moet Netflix nog meer benadrukken waarin het zich onderscheidt. Standup-specials zijn daar een belangrijk ingrediënt in, ten opzichte van bijvoorbeeld Disney+. Fast Laughs kan het grote publiek daar kennis mee laten maken.

Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voor de feature ook op jouw smartphone verschijnt, of je nou iOS of Android gebruikt.

Nederlandse bioscoop uitgeroepen tot mooiste filmtheater ter wereld

Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.