Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Kleding 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze stijlvolle klassiekers van Stetson beschermen je tegen de kou

Van de prairie naar de polder, Stetson is een cool merk dat nu ook in Nederland verkrijgbaar is. In Amerika zijn er ook jeans, shirts, laarzen, jassen en truien van de verkrijgen, helaas in Europa nog niet. Voor de kleding moeten we dus nog steeds in Amerika zijn, dus we kijken naar accessoires die we wel kunnen kopen in ons land. Dit legendarische western brand heeft een boeiende geschiedenis.

We dachten heel even van de winter af te zijn, met de lekkere zonnige dagen van de afgelopen week, maar inmiddels is Koning Winter weer terug en blijkt het gewoon weer te vriezen. In de meeste Amerikaanse staten kan het ook behoorlijk koud zijn in de winter en daarom heeft Stetson veel te bieden aan winterproducten.

Trotseer de laatste winterdagen met Stetson

Ik probeerde er een paar uit. Als eerste een pilotenmuts. Hij bleek zowaar groot genoeg voor mijn hoofd, en is lekker warm, helemaal als je de flappen om je oren vouwt. Van binnen heel zacht en comfortabel, van buiten robuust. Deze muts is mijn favoriet voor alle omstandigheden.

Stetson: klassiek cowboymerk én hippe western cool-fashion
Stoere outdoor-kleding (Afbeelding: Stetson)

Naast een groot hoofd, heb ik ook grote handen. Gelukkig kun je de handschoenen op maat krijgen en de XL’s pasten goed. Aan de binnenkant een kek en opvallend fel oranje kleurtje, niet te zien als je ze draagt, maar het heeft iets chics. Aan de buitenkant mooie materialen en een mooi design. En heerlijk warm!

Stijlvol tegen corona

Het mondkapje, tsja… ik hou niet van mondkapjes (wie wel) maar deze is relatief prettig en ook nog modieus. Een statement.

De ijsmuts (beanie) is van een heel fijn soort wol (merino) gemaakt dat warm is maar wel ademt, niet zweterig wordt en niet kriebelt.

Stetson
De trucker caps zijn erg geliefd (Afbeelding: Stetson)

Als laatste de trucker cap. Stetson Europa heeft hier een zeer gevarieerd en kleurrijk aanbod in. De petten zijn echt heel erg tof, ik ben eraan verslaafd, ik heb er al heel wat gekocht, het is mijn guilty pleasure. En ik ben niet de enige, want ze zijn regelmatig uitverkocht. Het grappige is dat Stetson Europa die exclusief voor Europa ontwerpt en produceert, maar inmiddels zijn ze ook gewild in Amerika. De wereld op zijn kop dus, want de meeste producten zijn juist alleen in The States te koop en niet hier.

Meer moois van Stetson

In een volgend artikel zal ik meer toffe petten uit mijn collectie langs laten komen, mocht je daarop niet kunnen wachten (ze zijn echt heel mooi), kijk dan vast op Stetson Europe’s Insta!

WYOMING LAPEER PILOTENMUTS DONKERBLAUW

Stetson transformeert klassiek cowboymerk in hippe western cool-fashion
WYOMING LAPEER PILOTENMUTS DONKERBLAUW (Afbeelding: Stetson)

 

LEREN HANDSCHOENEN SCHEERWOL ZWART-GRIJS

Stetson transformeert klassiek cowboymerk in hippe western cool-fashion
LEREN HANDSCHOENEN SCHEERWOL ZWART-GRIJS (Afbeelding: Stetson)

 

HERRINGBONE SILK MONDMASKER BEIGE

Stetson transformeert klassiek cowboymerk in hippe western cool-fashion
HERRINGBONE SILK MONDMASKER BEIGE (Afbeelding: Stetson)

 

LANGE MUTS WOL

Stetson: klassiek cowboymerk én hippe western cool-fashion
Lange beanie muts merino wol met ijzeren Stetson logo op voorkant (Afbeelding: Maarten Verkoren)

CONNECTING TRUCKER CAP YELLOW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.