Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De WAU Bike is een elektrische fiets met een next-level actieradius

Maak kennis met de WAU Bike, een elektrische fiets met een extreme actieradius. Niet voor niets komt deze e-bike hoog naar voren in verschillende tests in 2021.

Als we de naam van deze elektrische fiets uitspreken, moeten we direct denken aan de Limburgse boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw, die op zoek was naar de ‘wauwfactor’. Nou, die is aanwezig bij deze e-bike.

De actieradius van de WAU Bike

Om maar direct te beginnen met het Unique Selling Point van deze elektrische fiets. Hou je vast, de potentiële actieradius van de WAU Bike is 346 kilometer. Daarvoor heb je wel extra powerpack nodig.

wau bike, batterij, accu, actieradius, elektrische fiets, e-bike, battery pack
De optionele batterij voor een extreme actieradius (Afbeelding: Wau)

Verantwoordelijk voor die next-level actieradius is een Samsung-batterij. De standaard accu is 378W en heeft een realistisch bereik van 64 kilometer. Serieuzer is de 886W-accu, goed voor een bereik van 160 kilometer. Maar voor de echt enthousiaste rijders is er een 1980W-accu, die op de WAU Bike geklikt kan worden. Daarmee heb je een bereik van 346 kilometer. Uiteraard is de actieradius afhankelijk van de weersomstandigheden en trapondersteuning.

Meer specificaties van de elektrische fiets

Maar het is niet alleen de actieradius die indruk maakt. Zo beschikt deze e-bike over een 250W Truckrun-motor, ingebouwde verlichting en remlichten, een slotsysteem voor de batterij, live tracking en nog een reeks aan slimme opties. Daar komt bij dat het design van de fiets ook nog eens cool is.

wau bike, elektrische fiets, e-bike, actieradius, range, bereik
(Afbeelding: WAU)

De WAU Bike is op dit moment te koop vanaf 2.211 euro en met de nodige accessoires kun je de tweewieler zo duur maken als je zelf wil. De elektrische fiets wordt vanuit Engeland geleverd in alle EU-landen. Meer informatie over deze e-bike lees je hier.

Liever een goedkope e-bike?

Is de WAU Bike je toch wat te duur? Check dan de budget elektrische fiets van onder meer Lidl, Kruidvat en Albert Heijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.