Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 27 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Kruidvat stunt met elektrische fiets en troeft Lidl af

Na de e-bike van Lidl en Albert Heijn kan Kruidvat niet achterblijven. De drogisterijketen stunt met een elektrische fiets en duikt onder de prijs van de net genoemde supermarkten.

Let wel: dit zijn elektrische fietsen in het goedkoopste segment. Dat houdt in dat de motor bijvoorbeeld wat meer geluid kan maken en er aan design weinig aandacht is besteed. Aan de andere kant beschikken ze over alle basics en met goed preventief onderhoud kun je er lang op vooruit.

Kruidvat dropt goedkope elektrische fiets

In dit geval gaat het om de zogenoemde Minerva e-bike. Volgens Kruidvat heeft de elektrische fiets een actieradius van ongeveer 100 kilometer, afhankelijk van de trapondersteuning en weersomstandigheden.

Nee, je gaat niet de show stelen met de Minerva e-bike, al is deze tweewieler ook weer niet zó afzichtelijk. Mocht het design je weinig interesseren, check dan even de specificaties van de elektrische fiets, want die zijn prima in het kader van prijs-kwaliteitverhouding.

Specificaties van de Minerva e-bike

Zo beschikt de elektrische fiets van Kruidvat over een degelijke motor (high speed gear 36V/250 WATT/62Nm), die zit weggewerkt in het voorwiel. De accu (li-ion 36V/13.8 AH/496.8 Wh) zit onder de bagagedrager en is afneembaar. Samen bieden ze trapondersteuning in verschillende levels, tot 25 kilometer per uur. Volgens de fabrikant is de actieradius gemiddeld 100 kilometer, maar hou er rekening mee dat die ook iets lager kan uitvallen. In ieder geval lijkt het meer dan voldoende voor normaal dagelijks gebruik.

goedkope elektrische fiets, kruidvat, minerva e-bike, 2021, lidl
(Afbeelding: Minerva Cycling)

Verder beschikt de Minerva e-bike over een minimalistische maar duidelijke display op het stuur, een aluminium frame, V-brakes voor en achter, LED-verlichting voor en achter, banden met zijreflectie en een comfortabel zadel. De elektrische fiets van Kruidvat weegt 25 kilogram.

Kruidvat troeft Lidl af

De elektrische fiets staat te koop voor 849 euro en daarmee duikt Kruidvat 30 euro onder deze e-bike van Lidl. Daarbij heb je drie jaar garantie op de volledige tweewieler, inclusief de motor en batterij. En binnen de garantieperiode heb je één gratis jaarlijkse onderhoudsbeurt. Geen slechte deal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.