Stijn Kuster
Stijn Kuster Architectuur 27 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in de gepantserde miljoenenvilla van Steven Seagal

Steven Seagal, bekend van een waslijst aan actie- en vechtfilms als Under Siege, verkoopt zijn landgoed met miljoenenvilla. Hoewel de acteur, beoefenaar van gevechtssporten en plaatsvervangend sheriff zelf onaantastbaar lijkt, is zijn woning extreem beveiligd tegen een eventuele aanslag. Makelaar Realtor biedt een kijkje in zijn optrekje nabij Scottsdale, Arizona.

Alle ramen zijn volledig van kogelvrij glas. Dit omdat het huis voor een schutter een makkelijk doelwit zijn, aangezien het op een berg ligt in de woestijn van Arizona.

Steven Seagal hecht waarde aan veiligheid en luxe

Naast veiligheid is er ook gedacht aan luxe. Zo heeft het huis vier slaapkamers, een theater, een zwembad, een spa en een garage met plek voor drie auto’s. Daarnaast is er een volledig gastenverblijf met keuken, woonkamer en suite.

Steven Seagel, villa
(Afbeelding: Realtor)

In sommige kamers staan samoerai-beelden die verwijzen naar de liefhebberij die Steven Seagal heeft voor de vechtsport. De acteur en cultheld deed aan Aikido, een Japanse vechtsport. Hij was zelfs instructeur en beschikt over een 7e Dan zwarte band. Waarschijnlijk heeft hij in de met beelden versierde kamers behoorlijk wat uren getraind.

Alle kamers zijn – op de beeldjes na – in dezelfde stijl vormgegeven. De vloeren zijn veelal van natuursteen of marmer en de muren zijn gemaakt van grof natuursteen. In combinatie met een licht plafond en veel grote ramen heeft de villa een luxe en rustige uitstraling. Achter deze ramen vind je meerdere patio’s en balkons waarvan Steven Seagal een prachtig uitzicht had over de cactussen van Arizona.

Steven Seagel, villa
(Afbeelding: Realtor)

Het totale landgoed betreft bijna 5 hectaren aan grond en is in 2001 gebouwd. Steven Seagal betaalde 3,5 miljoen dollar voor het huis in 2010 en wil het nu van de hand doen voor 3.395.000 dollar (zo’n 2,81 miljoen euro). Naast het landgoed krijg je voor dat geld ook een lidmaatschap bij de Desert Mountain Golf Club.

Steven Seagel, villa
(Afbeelding: Realtor)
(Afbeelding: Realtor)
Steven Seagel, villa
(Afbeelding: Realtor)
(Afbeelding: Realtor)
Mocht je niet weten wie Steven Seagal is… (Afbeelding: Gage Skidmore / Wikimedia)

Meer informatie over de miljoenenvilla van Steven Seagal vind je op de website van de makelaar.

In deze Nederlandse villa kun je wonen zonder gezien te worden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.