Stijn Kuster
Stijn Kuster Rijk en Beroemd 11 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Calvin Klein-oprichter zet huis met 96,75 miljoen overwaarde te koop

Barry Schartz, medeoprichter van Calvin Klein, verkoopt zijn mansion. Na 42 jaar gewoond te hebben op de Stonewall Farm neemt hij met zijn vrouw afscheid van het landgoed en huis. Hij kocht het huis voor nog geen 4 miljoen, maar die prijs is inmiddels meer dan 25 keer over de kop gegaan.

Het landgoed staat met 300 hectare aan onbebouwde wijde bekend als een walhalla voor liefhebbers van paardenrennen. Maar het landgoed biedt veel meer dan alleen dat.

Stonewall Farm: de mansion van Barry Schartz

Het huis ligt op een uur rijden van New York City en is een van de meest luxe huizen op aarde. De hoofdwoning beslaat maar liefst 2.230 vierkante meter en heeft vier verdiepingen.

In de kelder vind je 2200 wijnflessen, een proefkamer en een speelkamer met pub. Na een paar wijntjes de trap op lopen wordt je bespaard, het huis van de mede-oprichter van Calvin Klein beschikt namelijk over een lift.

Voor elk moment van de dag een andere kamer

Op de begaande grond van Stonewall Farm vind je woonkamers, eetkamers, een receptieruimte en een enorme keuken met ontbijtbar en voorraadkast. Vanaf de benedenverdieping kijk je tegen de balustrade van de bovenverdieping aan.

Calvin Klein, huis
(Afbeelding: Christie’s Realestate)

Samen met de zolder bevinden zich hier acht bad- en slaapkamers. Een van die kamers – op de derde verdieping – is de master suite. Deze kamer beschikt over een binnentuin in Japans design en een badkamer met uitzicht over het landgoed om helemaal ‘zen’ te worden.

Calvin Klein-oprichter aast op 96,75 miljoen winst

Ook heeft de nieuwe eigenaar beschikking over een 18 meter lang indoor zwembad met spa. Deze worden omringd door prachtige Franse en Japanse tuinen en een eigen wegennet. Deze wegen zitten aangesloten op een gastenverblijf en acht personeelswoningen.

Calvin Klein, huis
(Afbeelding: Christie’s Realestate)

Calvin Klein-oprichter Barry Schartz en zijn vrouw kochten het huis in 1979 voor 3,25 miljoen dollar, maar vragen nu 100 miljoen dollar voor het landgoed. Daarvoor krijg je een van de meest imposante landgoederen ter wereld voor terug.

Meer informatie vind je op de website van de makelaar van Stonewall Farm.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.